Velikokrat se zgodi, da na polici v kuhinji ostane kruh. Vzrok za ta recept pa je televizijski prispevek, nekaj dni nazaj, o hrani v smetnjakih... Ob koncu recepture za čenov kruh, pa še nekaj odličnih in okusnih receptov, pri katerih se uporablja star kruh.
2 OSEBE |
8 MINUT |
240 g kruha v kosu
5 strokov česna
50 g masla
2 vejice peteršilja
1 ščepec soli
1 ščepec grobo mletega tribarvega popra
PRIPRAVA
V posodo položimo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Dodamo grobo sesekljan peteršilj in česen ter sol in poper. Nato sestavine dobro premešamo, da se povežejo.Na dan ali dva dni starem kruhu naredimo zareze, do dveh tretjin.
V zareze na kruhu, damo po slabo žličko česnovega namaza iz masla.
Nadevan kos kruha položimo na pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 5 minut.
NASVETI
- čas pečenja prilagodimo velikosti kruha (štručke in podobno, teže cca 120 g - 5 min ; večji kosi kruha kot so hlebec, štruca ... 8 min)
- uporabimo lahko kruh star en do tri dni, kruh za dopeko
- strežemo mlačnega
RECEPTI IZ STAREGA KRUHA:
MAFINI S KRUHA
KRUHOVE ŠNITE Z VIŠNJEVIM PRELIVOM
PIŠČANČJA PITA
KRUHOVA OMLETA
KRUHOV KIPNIK
Ni komentarjev
Objavite komentar