Kadar se nam mudi, pripravimo krhko testo, ki ga lahko
uporabimo tako pri sladkih ali slanih jedeh. Med drugim se odlično ujame v
kombinaciji z jabolki v obliki pite. S testa lahko izrežemo tudi koščke testa v
poljubni obliki, spečemo, pomočimo v čokolado in posujemo z mletimi lešniki.
Tako dobimo okusno krhko pecivo…
ZA PITO - PEKAČ PREMERA 23CM ZA 6 TUNINIH PIT - VELIKOSTI MAFIN ZA 8 SADNIH KOŠARIC - VELIKOSTI MAFIN ... |
6 MINUT |
175 g moke, tip 500
100 g masla
1 ščepec soli
2 žlice hladne vode
PRIPRAVA
V posodo stresemo moko, dodamo ščepec soli in pokapamo s
hladno vodo. Nato dodamo še maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi
in s pomočjo rok na hitro pregnetemo, da se sestavine delno povežejo.
Zmes stresemo na pomokano delovno površino in gnetemo toliko
časa, da se sestavine dobro povežejo.
Pregneteno testo zavijemo v PVC folijo in ga položimo v
hladilnik za 15 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar