Tako preprosto, hitro in okusno.
15 TORTIC |
30 MINUT |
(merica skodelica - 0,25l)
1 skodelica kefirja
3 jajca
3 žlice cvetličnega medu
125 g masla
1/3 skodelice kristalnega sladkorja
2 skodelice moke
2 čajne žličke pecilnega praška
1/4 čajne žličke soda bikarbone
1 ščepec soli
125 g borovnic (če uporabljate zmrznjene jih pred uporabo odtalite ; suhe namočite za 10 minut v vodo)
1 večja pomaranča
PRIPRAVA
V posodi zmešamo jajca in kristalni sladkor. Dodamo med,
kefir, sol, sok pomaranče (mesni del pomaranče, ki je ostal pri stiskanju
soka odstranimo od lupine in sesekljamo), stopljeno in ohlajeno maslo ter dobro
premešamo. Nato postopoma vmešamo moko, kateri smo dodali soda bikarbono in
pecilni prašek.
Biskvitni zmesi dodamo oprane in osušene borovnice ter
sesekljano meso pomaranče, ki je ostalo pri pripravi soka.
Nato vse skupaj dobro premešamo.
V pekač za mafine položimo papirnate vložke. Nato jih, do 3/4 napolnimo z biskvitno zmesjo.
Pekač položimo v ogreto pečico na 185°C, za 23 minut.
Pečene tortice pustimo nekaj minut v pekaču, da se umirijo.
Pomarančne tortice z borovnicami odstranimo iz pekača in postrežemo.
Ni komentarjev
Objavite komentar