Na trgovskih policah je možno najti kopico različnih ribjih
palčk s kopico nepotrebnih dodatkov. Zakaj nebi pripravili okusnih in sočnih ribjih
palčk doma, a hkrati računam na to, da bodo navdušile prav najmlajše, pri
katerih je prehrana zelo pomembna.
4 osebe |
25 minut |
DOMAČE TIBJE PALČKE (merica skodelica - 0,25l ):
280 g fileja osliča (cca 3 kom)
50 g dimljenega lososa (cca 5 rezin)
1/3 skodelice kruhovih drobtin
2 žlice naribanega parmezana
2 vejice sesekljanega peteršilja
sok polovice limone
1/3 čajne žličke rdeče paprike v prahu
1/3 čajne žličke timijana
3 stroke sesekljanega česna
1/2 skodelice kefirja
1/4 skodelice moke, tip 500
2 ščepca grobo mletega tribarvega popra
1/2 čajne žličke soli
1 noževa konica muškatnega oreščka
OSTALO:
1 koromač
1 pest mlade špinače
sok ene limone
olivno olje
sol, tribarvni grobo mleti poper
ena limona
kruhove drobtine
olje za cvrtje
PRIPRAVA
Fileje osliča operemo pod tekočo hladno vodo in osušimo. Nato ribje fileje in dimljenega lososa narežemo na majhne kocke.V posodo stresemo narezano ribo ter dodamo kruhove drobtine, parmezan, peteršilj, česen, rdečo papriko, timijan, poper, sol, muškatni orešček in moko. Prelijemo s kefirjem in limoninim sokom.
Sestavine v posodi dobro premešamo ter pustimo počivati 15 minut.
S pomočjo dveh žlic oblikujemo žličnike in nato jih povaljamo v krušnih drobtinah.
Pripravljene ribje palčke ocvremo (8 min) v vročrm olju, da dobijo zlato-rjavo barvo. Ocvrtke položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
nasvet za prilogo
POSTELJICA IZ KOROMAČA
Koromač operemo pod tekočo vodo, osušimo in prerežemo na pol. Odstranimo koreninski del. Nato ga narežemo na tanke lističe. Narezan koromač začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem in limoninim sokom. Premešamo in pustimo počivati 5 minut, da se sestavine dobro povežejo.
SERVIRANJE
Na servirni krožnik položimo mariniran koromač. Na posteljico iz koromača položimo nekaj ribjih palčk, potrosimo z listi mlade špinače in priložimo krhelj limone.
Ni komentarjev
Objavite komentar