Tapioka vsebuje škrob, bogata je tudi z minerali in vitamini
ter ne vsebuje glutena. V trgovini jo dobite v obliki kroglic in moke, a oboje pridobivajo
iz posušene korenine tropske rastline, ki se imenuje manioka.
4 osebe |
30 minut |
Kaj potrebujete za okusno
sladico v kozarcu?
650 ml mleka
80 ml tapioke (72 g)
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 čajna žlička nastrgane limonine lupine
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
125 g ameriških borovnic
250 g jagod
80 g mlečne čokolade
200 ml sladke smetane
nekaj koščkov kandiranga ingverja (recept za pripravo doma)
nekaj listkov sveže bazilike
PRIPRAVA
Tapioko stresemo v kozico in prilijemo 500 ml mleka. Dodamo nastrgano limonino lupino, kristalni in vanilijev sladkor ter postavimo na štedilnik.
Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije, kuhamo 20 minut.
Med kuhanjem večkrat premešamo.
Tapioka je kuhano, ko kroglice
postanejo prozorne.
Kuhani tapioki primešamo preostanek mleka (150 ml) in ohladimo.
Čokolado nalomimo in stresemo v kozico. Prilijemo sladko smetano in postavimo na štedilnik.
Segrevamo (ne sme zavreti) toliko časa, da se čokolada stopi in nastane gosta zmes. Ohladimo.
Borovnice operemo pod tekočo hladno vodo in jih s pomočjo vilice pretlačimo.
Jagode očistimo, operemo in narežemo na tanjše kolobarje.
SESTAVLJANJE SLADICE V KOZARCU
Jagode razdelimo na štiri dele in jih položimo v kozarce. Prekrijemo z dobro žlico kuhane in ohlajene tapioke.
Nato dodamo po dve žlice pretlačenih borovnic.
Borovnice prekrijemo s kuhano tapioko.
Tapioko prekrijemo s čokoladno kremo ter okrasimo s kandiranim ingverjem in listi sveže bazilike.
Kandiran ingver lahko pripravite kar doma >>> RECEPTURA
Ni komentarjev
Objavite komentar