Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Grozdni Cake Pops

Cake Pops je izraz za miniaturno tortico na palčki, ki je v osnovi kombinacija sočnega biskvita oblikovanega v kroglico, oblitega s čokolado in okrašenega. A se lahko vse skupaj poenostavi in uporabi kulinarična domišljija. Rezultat, okusne grozdne jagode na palčki, oblite s čokolado in posute s kokosom in sezamom.
0
Cake Pops je izraz za miniaturno tortico na palčki, ki je v osnovi kombinacija sočnega biskvita oblikovanega v kroglico, oblitega s čokolado in okrašenega. A se lahko vse skupaj poenostavi in uporabi kulinarična domišljija. Rezultat, okusne grozdne jagode na palčki, oblite s čokolado ter posute s kokosom in sezamom.
6-8 oseb
15 minut
Kaj vse potrebujete za hiter sladek prigrizek?
500 g belega grozdja brez koščic
3 žlice kokosove moke
3 žlice sezamovih semen
150 g čokolade za kuhanje
1 zavitek vanilijevega sladkorja (7 g)
1 žlica kristalnega sladkorja
2 žlice olja
Potrebujete še zobotrebce in kos stiroporja.


PRIPRAVA

Jagode grozdja odstranimo s peclja. Nato jih operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo. 

Vsako jagodo posebej napičimo na zobotrebec.
Kokosovo moko in sezamova semena stresemo na vročo ponev in na hitro prepražimo. Ponev odstavimo iz toplotnega vira ter praženi mešanici primešamo kristalni in vanilijev sladkor.

Čokolado nalomimo, prilijemo olje in raztopimo nad vodno soparo.
Grozdno jagodo do polovice namočimo v raztopljeno čokolado in povaljamo v praženi mešanici. Zapičimo v kos stiroporja. 

Postopek ponavljate toliko časa, da porabite vse grozdne jagode na zobotrebcu.
Kos stiroporja z grozdnimi jagodami postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo