Cake Pops je izraz za miniaturno tortico na palčki, ki je v
osnovi kombinacija sočnega biskvita oblikovanega v kroglico, oblitega s
čokolado in okrašenega. A se lahko vse skupaj poenostavi in uporabi kulinarična
domišljija. Rezultat, okusne grozdne jagode na palčki, oblite s čokolado ter posute s kokosom in sezamom.
6-8 oseb |
15 minut |
Kaj vse potrebujete za hiter
sladek prigrizek?
500 g belega grozdja brez koščic
3 žlice kokosove moke
3 žlice sezamovih semen
150 g čokolade za kuhanje
1 zavitek vanilijevega sladkorja (7 g)
1 žlica kristalnega sladkorja
2 žlice olja
Potrebujete še zobotrebce in kos stiroporja.
PRIPRAVA
Jagode grozdja odstranimo s peclja. Nato jih operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
Vsako jagodo posebej napičimo na zobotrebec.
Kokosovo moko in sezamova semena stresemo na vročo ponev in na hitro prepražimo. Ponev odstavimo iz toplotnega vira ter praženi mešanici primešamo kristalni in vanilijev sladkor.
Čokolado nalomimo, prilijemo olje in raztopimo nad vodno soparo.
Grozdno jagodo do polovice namočimo v raztopljeno čokolado in povaljamo v praženi mešanici. Zapičimo v kos stiroporja.
Postopek ponavljate toliko časa, da porabite vse grozdne jagode na zobotrebcu.
Kos stiroporja z grozdnimi jagodami postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Ni komentarjev
Objavite komentar