Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Morska ledenka

0
Okusna in preprosta solata za vse ljubitelje morskih jedi!


Kaj se potrebuje za slastno solato?

SESTAVINE
1 manjša glava solate - ledenka
200 g kozic
1 srednje velika čebula
120 g šampinjonov
100 g sira mozzarella
olivno olje
1 žlica sojine omake
4 žlice temnega balzamičnega kisa
1 žlica ostrigine omake
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
1 ščepec rožmarina
2 stroka česna
2 vejice peteršilja
3 rezine toasta


Glavi solate odrežemo "storž", ki gleda iz nje.
Nato ledenko narežemo na večje kose, pokapamo z olivnim oljem in shranimo v hladilnik.
Pri recepturi uporabil zmrznjene kozice. Če uporabite sveže, preskočite ta postopek!

Kozice stresemo na vročo ponev. Pražimo toliko časa (3 min), da se odtalijo.

Nato jih odcedimo in stresemo nazaj v ponev.
Kozicam dodamo na grobo sesekljano čebulo in pokapamo z olivnim oljem. Nato pražimo toliko časa, da čebula oveni.

Praženi mešanici dodamo na lističe narezane šampinjone, grobo sesekljan česen in peteršilj, začimbe (sol, poper, rožmarin) ter pražimo 8 minute.
Praženo mešanico ohladimo.  Dodamo na kocke narezan sir mozzarella in premešamo.
Mešanico prelijemo s sojino in ostrigino omako, balzamičnim kisom ter premešamo.

Shranimo v hladilnik (60 min), da se okusi povežejo in dobro ohladi.

Toastu odstranimo skorjo in narežemo na manjše kose.

Na vroči ponvi, brez dodatka maščobe, popečemo.
SEVIRANJE

Kose solate položimo na servirni krožnik, obložimo s prelivom iz kozic in šampinjonov ter potrosimo s praženimi koščki toasta.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo