Rahla in okusna čokoladna pena, ki vas bo s svojo nežnostjo popeljala
v popolne čokoladne sanje.
Kaj se potrebuje za okusno
sladko naslado?
KREMA
500 g kremnega sira mascarpone
250 ml sladke smetane
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
300 g čokolade za kuhanje (kakavov delež 45%)
2 pesti orehovih jedrc
OSTALO
vaflji
borovnice
jagode
PRIPRAVA
V posodo stresemo mascarpone, kristalni in vanilijev sladkor ter prelijemo s sladko smetano.
S pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, zmešamo v gladko zmes.
V zmes postopoma vmešavamo čokolado, ki smo jo raztopili nad vodno soparo. Dodamo orehova jedrca in dobro premešamo.
Čokoladni mousse postavimo v hladilnik za dve ure, da se dobro ohladi.
PREDLOG ZA SERVIRANJE
Na servirni krožnik položimo vafelj. Nato ga obložimo z žličniki iz čokoladnega moussa ter potrosimo z jagodami in borovnicami.
Ni komentarjev
Objavite komentar