Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladni mousse

Rahla in okusna čokoladna pena, ki vas bo s svojo nežnostjo popeljala v popolne čokoladne sanje.

Kaj se potrebuje za okusno sladko naslado?
KREMA
500 g kremnega sira mascarpone
250 ml sladke smetane
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
300 g čokolade za kuhanje (kakavov delež 45%)
2 pesti orehovih jedrc
OSTALO
vaflji
borovnice
jagode


PRIPRAVA

V posodo stresemo mascarpone, kristalni in vanilijev sladkor ter prelijemo s sladko smetano.

S pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, zmešamo v gladko zmes.
V zmes postopoma vmešavamo čokolado, ki smo jo raztopili nad vodno soparo. Dodamo orehova jedrca in dobro premešamo.

Čokoladni mousse postavimo v hladilnik za dve ure, da se dobro ohladi.
PREDLOG ZA SERVIRANJE

Na servirni krožnik položimo vafelj. Nato ga obložimo z žličniki iz čokoladnega moussa ter potrosimo z jagodami in borovnicami.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo