Osvežujoča, rahla in okusna torta brez peke, pripravljena v 10-ih minutah.
Kaj se potrebuje za osvežujoče
in okusno jogurtovo pecivo?
1500 ml tekočega jogurta 3,2 mlečne maščobe
1 tuba barvnega gela (5 g, rdeča)
40 g čokolade v prahu
150 g sladkorja v prahu
3 čajne žličke vanilijevega sladkorja
90 g instant želatine oz. želatine za 1500 ml tekočine, po navodilih proizvajalca
400 g maslenih keksov s sladkornim posipom
100 ml smetane za kuhanje
PRIPRAVA
Piškote zdrobimo. Prelijemo s smetano za kuhanje in dobro premešamo. Zmes stresemo v pekač za torto in enakomerno poravnamo po celotni površini.
Jogurt razdelimo v tri posode, po 500 mililitrov. V vsako posodo dodamo po 50 g sladkorja v prahu in eno čajno žličko vanilijevega sladkorja. V eno posodo dodamo barvni gel, v drugo čokolado v prahu.
Sestavine v vseh treh posodah dobro premešamo. V vsako posodo postopoma, ob stalnem mešanju, dodamo 30 g instant želatine oz. količino in postopek po navodilih proizvajalca.
UPORABA ŽELATINE V LISTIČIH:
V vsako posodo, z jogurtovo
kremo, dodate 6 listov želatine, ki zadostujejo za 500 ml tekočine. Pri
postopku priprave upoštevajte navodila proizvajalcev za uporabo želatine v
hladnih kremah: namakanje, topljenje, vmešavanje…
SESTAVLJANJE TORTE
Eno zajemalko čokoladne kreme nalijemo na sredino pekača. Nato na sredino rjave nalijemo belo kremo. Na sredino bele nalijemo rdečo kremo. Postopek, v istem barvnem zaporedju ponavljamo, dokler ne porabimo vse kreme.
Pekač nežno potresemo, da se krema enakomerno porazdeli po celotni površini, le tega.
Z nožem vlečemo črte, od roba do roba, tako kot bi želeli torto narezati na 20 delov.
Jogurtovo torto postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.
PRIPOROČILO
Torto shranite v hladilnik »čez
noč«. Na poljubne kose jo razrežete z nožem, ki ga namakate v vročo vodo.
Ni komentarjev
Objavite komentar