Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kitajska juha s piščancem

Okusna juha s piščancem, z azijskim pridihom na moj način.


Kaj se potrebuje za okusno juho?

6 piščančjih perutničk
3 stebla stebelne zelene z listi
2 srednje velika korenja
2 čajne žlički sušene limonine trave
2 čajne žlički suhega ingverja v koščkih
4 storže mlade koruze
60 ml temne sojine omake
2 zvrhani žlici jedilnega koruznega škroba (gustin)
1 ščepec mlete kumine
sol
olivno olje



PRIPRAVA

Piščančje perutničke operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo.
Nato jih stresemo v posodo, prelijemo s sojino omako, začinimo z mleto kumino, dvema ščepcema soli in premešamo.

Pustimo marinirati, 20 minut.
Korenje očistimo, operemo in s pomočjo noža za lupljenje krompirja, narežemo na tanke rezine.

Stebelno zeleno z listi operemo pod tekočo vodo. Osušimo.

Nekaj listov odtrgamo in shranimo za konec. Ostalo narežemo na manjše koščke.
V vročo kozico stresemo pripravljeno korenje in pokapamo z olivnim oljem. Na hitro prepražimo (2 minute).

Dodamo narezano stebelno zeleno, piščančje perutničke z marinado in zalijemo z 900 ml hladne vode.
Dodamo limonino travo in ingver. Premešamo.

Ko tekočina zavre, kuhamo 15 minut.

Nato dodamo jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode.

Kuhamo še 3 minute.

Juho po potrebi še dosolimo.
Pred serviranjem juhi dodamo liste stebelne zelenjave in storže mlade koruze, ki smo jih narezali na tanke kolobarje.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo