Okusna juha s piščancem, z azijskim pridihom na moj način.
Kaj se potrebuje za okusno juho?
6 piščančjih perutničk
3 stebla stebelne zelene z listi
2 srednje velika korenja
2 čajne žlički sušene limonine trave
2 čajne žlički suhega ingverja v koščkih
4 storže mlade koruze
60 ml temne sojine omake
2 zvrhani žlici jedilnega koruznega škroba (gustin)
1 ščepec mlete kumine
sol
olivno olje
PRIPRAVA
Piščančje perutničke operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo.
Nato jih stresemo v posodo, prelijemo s sojino omako, začinimo z mleto kumino, dvema ščepcema soli in premešamo.
Pustimo marinirati, 20 minut.
Korenje očistimo, operemo in s pomočjo noža za lupljenje krompirja, narežemo na tanke rezine.
Stebelno zeleno z listi operemo pod tekočo vodo. Osušimo.
Nekaj listov odtrgamo in shranimo za konec. Ostalo narežemo na manjše koščke.
V vročo kozico stresemo pripravljeno korenje in pokapamo z olivnim oljem. Na hitro prepražimo (2 minute).
Dodamo narezano stebelno zeleno, piščančje perutničke z marinado in zalijemo z 900 ml hladne vode.
Dodamo limonino travo in ingver. Premešamo.
Ko tekočina zavre, kuhamo 15 minut.
Nato dodamo jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode.
Kuhamo še 3 minute.
Juho po potrebi še dosolimo.
Pred serviranjem juhi dodamo liste stebelne zelenjave in storže mlade koruze, ki smo jih narezali na tanke kolobarje.
Ni komentarjev
Objavite komentar