Preprosta in okusna ideja za vse ljubitelje piščančjih perutničk.
Kaj se potrebuje za slastne
piščančje perutničke?
10 piščančjih perutničk
80 ml sojine omake
1 čajna žlička gorčice
1/2 čajne žličke soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
150 g koruznih kosmičev
30 g ribanega parmezana
2 vejice peteršilja
1/2 čajne žličke sladke paprike
1 ščepec kumine
1 čajna žlička nastrgane limetine lupine
2 jajci
3 žlice moke
olje za cvrtje
PRIPRAVA
Piščančje perutničke operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
Nato jih stresemo v posodo in začinimo s sojino omako, gorčico, soljo ter poprom.
Dobro premešamo.
Pustimo marinirati 20 minut.
PRIPRAVA PANIRE
1.
Moko stresemo v globok krožnik.
2.
Jajci ubijemo v globok krožnik in razžvrkljamo.
3.
V posodo stresemo koruzne kosmiče. Dodamo parmezan, sesekljan peteršilj, sladko papriko, kumino in nastrgano limetino lupino. S pomočjo roke dobro premešamo, tako, da koruzne kosmiče na pol zdrobimo.
Marinirano perutničko povaljamo v moki, jajcu in na koncu v mešanici iz koruznih kosmičev.
Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse perutničke.
Perutničke cvremo v vročem olju, 15 minut. Ocvrte perutničke položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.
Ob perutničkah postrežemo krhlje limete ali limone in listnato solato z dodatki po izboru.
Ni komentarjev
Objavite komentar