Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krispi perutničke

Preprosta in okusna ideja za vse ljubitelje piščančjih perutničk.

Kaj se potrebuje za slastne piščančje perutničke?

10 piščančjih perutničk
80 ml sojine omake
1 čajna žlička gorčice
1/2 čajne žličke soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
150 g koruznih kosmičev
30 g ribanega parmezana
2 vejice peteršilja
1/2 čajne žličke sladke paprike
1 ščepec kumine
1 čajna žlička nastrgane limetine lupine
2 jajci
3 žlice moke
olje za cvrtje



PRIPRAVA

Piščančje perutničke operemo pod hladno tekočo vodo in dobro osušimo.
Nato jih stresemo v posodo in začinimo s sojino omako, gorčico, soljo ter poprom.
Dobro premešamo.

Pustimo marinirati 20 minut.
PRIPRAVA PANIRE
1.
Moko stresemo v globok krožnik.
2.
Jajci ubijemo v globok krožnik in razžvrkljamo.
3.
V posodo stresemo koruzne kosmiče. Dodamo parmezan, sesekljan peteršilj, sladko papriko, kumino in nastrgano limetino lupino. S pomočjo roke dobro premešamo, tako, da koruzne kosmiče na pol zdrobimo.
Marinirano perutničko povaljamo v moki, jajcu in na koncu v mešanici iz koruznih kosmičev.

Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse perutničke.

Perutničke cvremo v vročem olju, 15 minut. Ocvrte perutničke položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.
Ob perutničkah postrežemo krhlje limete ali limone in listnato solato z dodatki po izboru.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo