Okusna klasika malo drugače.
Sestavine, ki se potrebujejo za
jed, ki je preprosta za pripravo in zelo okusna:
TESTO
100 g moke
20 ml olivnega olja
1 rumenjak
1 ščepec soli
30 ml vode
NADEV
1 čebula
1 korenje
1/2 zelene paprike
1 manjši paradižnik
200 g mešanega mletega mesa
80 g naribanega sira
sol
tribarvni grobo mleti poper
2 vejice timijana
olivno olje
2 žlici mandljevih lističev
PRIPRAVA TESTA
V skledo presejemo moko. Dodamo sol in rumenjak, prelijemo z oljem in vodo. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Stresemo na delovno površino in dobro pregnetemo (brez dodajanje moke - 6 minut).
Hlebček testa postavimo v posodo, potrosimo z moko, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut.
Testo za lazanjo stresemo na pomokano površino in razvaljamo na debelino 2 milimetra.
S testa izrežemo štiri kvadrate 10*10 centimetra. S preostanka testa izrežemo štiri kroge, premera pekača za muffine.
Pripravljene testenine kuhamo 3 minute v vreli vodi, ki smo jo solili.
Kuhane kose testa oplaknemo s hladno vodo.
PRIPRAVA NADEVA
- čebulo očistimo in narežemo na majhne kocke
- papriko očistimo in narežemo na majhne koščke
- korenje očistimo in nastrgamo
- paradižnik očistimo in narežemo na majhne kocke
Čebulo in papriko stresemo v vročo ponev. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo 4 minute.
Dodamo meso, korenje in paradižnik. Začinimo s timijanom, soljo in poprom po okusu.
Pražimo 8 minut.
SESTAVLJANJE IN PEKA
Predele pekača, za muffine, premažemo z olivnim oljem in potrosimo z lističi mandljev.
V vdrti predel pekača položimo kos testa v obliki kvadrata. Nato nanj položimo eno žlico mesnega nadeva in potrosimo s sirom. Pokrijemo s kosom testa v obliki kroga. Nanj položimo dobro žlico mesnega nadeva in potrosimo s sirom.
Postopek s kvadratnimi kosi testa ponavljamo, da porabimo vse.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.
Pečene lazanja muffine pustimo par minut v pekaču, da se umirijo.
NASVET
Ob okusni jedi servirajte pečeno
ledenko.
PRIPRAVA: Glavo solato prerežete
na štiri dele. Pokapate z bučnim oljem in popečete na vroči ponvi. Pred
serviranjem pokapate s temnim balzamičnim kisom in začinite vsak kos z enim
ščepcem soli.
Ni komentarjev
Objavite komentar