Okusno in sočno! Goveji bočnik se v večini uporablja za juho ali golaž, a z malo kulinarične spretnosti ga lahko pripravite tudi drugače.
SESTAVINE
500 g govejega
bočnika dva kosa po 250 g
3 žlice medu
2 žlici sojine
omake
sok ene limone
1/3 čajne žličke
nastrganega ingverja
¼ čajne žličke
grobo mletega tribarvnega popra
½ čajne žličke soli
270 g gomolja
zelene
200 g rumenega
korenja
olivno olje
|
PRIPRAVA
Kosa govejega bočnika položimo v skledo.
V posodici pripravimo preliv iz medu, sojine omake, limoninega soka, soli, popra in ingverja.
Meso prelijemo s pripravljeno marinado in pustimo marinirati 20 minut.
Rumeno korenje in gomolj zelene očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke.
V vročo kozico položimo kose mesa. Pokapamo z olivnim oljem ter popečemo na obeh straneh, da dobimo zlato-rjavo barvo.
Dodamo narezano korenje in zeleno ter prelijemo z marinado. Premešamo.
Kozico pokrijemo z ALU folijo. Nato jo postavimo v ogreto pečico na 195°C, za eno uro in pol.
Pečen goveji bočnik pustimo 5 minut pokrit v kozici. Nato serviramo.
NAMIG
Ob sočnem kosu mesa, ki se v
večini uporablja za kuhanje goveje juhe, serviramo korenje in zeleno iz kozice
ter listnato solato po izboru.
Ni komentarjev
Objavite komentar