Slider

slide 21 to 26 of 11

Kamut rižota

Žitarica kamut, ki vsebuje manj glutena kot pšenica, je starodavna vrsta pšenice. Izvir iz Egipta,  je bogat vir vitaminov in je lahko prebavljivo žito.

SESTAVINE
300 g žita kamut
250 g mletega govejega mesa
70 g rdeče čebule
170 g rdeče podolgovate paprike
190 g koromača
1 zvrhana žlica tartufate
100 g dimljenega sira
6 brinovih jagod
2 vejice timijana
50 ml bučnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper





PRIPRAVA

Žito kamut operemo v hladni vodi. 
Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in dodamo polovico čajne žličke soli.

Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 40 minut.

Kuhano žito odcedimo.
-- čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke
-- papriko očistimo in narežemo na majhne kocke
-- koromač operemo pod tekočo vodo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe
-- dimljeni sir nastrgamo
-- brinove jagode s pomočjo noža stremo

Pripravljeno čebulo stresemo v kozico, pokapamo z bučnim oljem in pražimo 4 minute. Dodamo mleto meso, papriko in koromač. Pražimo 8 minut. 

Začinimo (brinove jagode, timijan, 1/4 čajne žličke grobo mletega popra, 1/3 čajne žličke soli, tartufata).
Premešamo, prelijemo s 100 ml vode in kuhamo 5 minut, da voda povre.
V kozico z omako stresemo kuhan kamut in pokrito dušimo 5 minut.

Pred serviranjem primešamo nastrgan dimljeni sir.


Print Friendly and PDF
0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo