Okusno in preprosto za pripravo, za praznično predjed ali glavno jed!
SESTAVINE
150 g riževih
rezancev
1 podolgovata rdeča
paprika
2 žlici tartufate
4 žlice olivnega olja
z okusom tartufov
20 kosov zamrznjenih repkov
kozic
3 stroke česna
1 pest nastrganega dimljenega sira
sol
tribarvni grobo mleti
poper
nekaj listov
bazilike
|
PRIPRAVA
Repke kozic stresemo v posodo in prelijemo s hladno vodo. V vodi jih pustimo toliko časa, da se odtalijo.
Nato jih dobro odcedimo.
Riževe rezance stresemo v vročo vodo, ki smo ji dodali sol po okusu. Pustimo stati 7 minut. Nato odcedimo.
V kozico stresemo na kocke narezano podolgovato rdečo papriko. Pokapamo z oljem in pražimo 4 minute.
Praženi papriki dodamo repke kozic. Začinimo s soljo in poprom. Pražimo 4 minute.
Med praženjem večkrat premešamo.
Praženi mešanici dodamo sesekljan česen in tartufato. Premešamo ter prelijemo s 50 ml vode.
Nato omaki primešamo riževe rezance.
Premešamo in kuhamo eno minuto.
Riževe rezance z repki kozic in tartufato pred serviranjem potrosimo z nastrganim dimljenim sirom in obložimo z nekaj listki sveže bazilike.
Ni komentarjev
Objavite komentar