Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zimska vrtnica

Okusna ideja za Valentinovo darilo! Testno vrtnico le še zavijete v prozoren okrasni papir in dodate pentljo.
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO SLANE VRTNICE?
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
100 g suhe salame s papriko rezano na tanke rezine
100 g suhe salame rezano na tanke rezine
maslo za mazanje


POSTOPEK PRIPRAVE
Listnato testo razvijemo. Po dolgem, ga razrežemo na tri enako široke trakove.
1. Suho salamo s papriko polagamo na zgornji rob testnega traku. Tako, da polovica rezine sega čez rob, a vsaka naslednja rezina tudi pokrije polovico prejšnje. 2. Spodnji trak testnega traku (prazen del) prepognemo tako, da pokrijemo zložene rezine do polovice. 3. Vidni del testa pokrijemo z zlaganjem suhe salame. Zlagamo tako, da se rezine suhe salame prekrivajo do polovice.
Postopek ponovimo še pri ostalih dveh trakovih iz testa.
Testni trak s suho salamo zavijemo v zvitek. Nato, ga postavimo na delovno površino in spodnji del nežno stisnemo.
Pekač za mafine premažemo z maslom. Testne cvetove vrtnic postavimo v pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut. Pečene cvetove vrtnic iz listnatega testa pustimo nekaj minut v pekaču, da se umirijo. Nato jih lahko serviramo.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo