Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Velikonočna pinca

0
Naj se velikonočni prazniki začnejo! Pinca je velikonočni sladki kruh, a izhaja iz Istre. Osnovni recept lahko obogatite z orehi, rozinami, pomarančno lupino (tako kot jaz) ali pa uporabite svojo kulinarično »domišljijo«.
KAJ POTREBUJE ZA MLEČNO SLADEK ISTRSKI KRUH?
500 g moke tip 500
300 ml mleka mlečna maščoba 3.5%
5 jajc
100 g kristalnega sladkorja
100 g masla
1 zavitek suhega kvasa 7 g
1 ščepec soli
1 žlica nastrgane limonine lupine
1 žlica nastrgane pomarančne lupine
90 g orehovih jedrc
70 g rozin
1 žlica vanilijeve arome
beli in rjavi sladkor za posip
maslo in krušne drobtine za pekač


POSTOPEK PRIPRAVE VELIKONOČNEGA KRUHA
V posodo stresemo moko, kristalni sladkor, sol in suhi kvas. Premešamo. Dodamo 5 rumenjakov in 3 beljake ter mleko in stopljeno maslo. Z leseno žlico dobro premešamo (4 minute), da se sestavine povežejo. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.
Testu dodamo limonino in pomarančno lupino ter grobo strta orehova jedrca in rozine. Dobro premešamo. Zmes za velikonočni kruh stresemo v pekač (premer 26 cm), ki smo ga premazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami. Testo poravnamo. Pekač pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
2 beljaka stepemo, dodamo vanilijevo aromo in premešamo. V kruhu naredimo par zarez in premažemo s pripravljenim premazom iz dveh beljakov. Potrosimo z belim in rjavim sladkorjem (2+2 žlici). Pekač postavimo v pečico segreto na 180 °C, za 45 minut.
Pečen velikonočni kruh stresemo iz pekača, pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo