Hitro pripravljena in okusna rižota za kosilo ali večerjo.
1 čebula
1 podolgovata rdeča paprika
1 manjša bučka
2 fileja osliča
200 ml riža
1 avokado
1 limeta
1 pest mešanih listov svežih zelišč luštrek, bazilika
bučno olje
½ čajne žličke soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
1 ščepec muškatnega oreščka
3 brinove jagode
Zelenjavo (čebula, bučka, paprika) očistimo in narežemo na majhne kocke. Stresemo v kozico, pokapamo z bučnim oljem ter pražimo 4 minute.
Praženi zelenjavi dodamo na srednje velike kose narezan osličev file. Začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in strtimi brinovimi jagodami. Premešamo in pražimo 4 minute. Dodamo skodelico riža (200 ml) in dve skodelice vroče vode (400 ml). Premešamo, zmanjšamo dovod toplotne energije ter kuhamo toliko časa, da se riž skuha in voda izhlapi (20 min).
File osliča lahko nadomestite s filejem lososa, tune, pange, skuše, brancina, ostriža, škarpene oz. rdečega okuna...
Rižoto pred serviranjem obložimo s koščki avokada, potrosimo z listi svežih zelišč in pokapamo s sokom limete.
Ni komentarjev
Objavite komentar