Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančje palčke s česnom

Preprosta in zelo okusna piščančja jed, ki jo lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot prigrizek v prihajajočih prazničnih dneh...
Preprosta in zelo okusna piščančja jed, ki jo lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot prigrizek v prihajajočih prazničnih dneh... 


sestavine
300 g piščančjega fileja
3 žlice moke
¼ čajne žličke soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
1 ščepec muškatnega oreščka
½ čajne žličke grobo mletega posušenega česna
ZA MARINADO…
1 ščepec grobo mletega čilija
sok polovice limete
½ čajne žličke grobo mletega posušenega česna
½ čajne žličke rdeče sladke paprike
2 žlici olivnega olja
2 žlici sojine omake
OSTALO…
20 g parmezana
1 granatno jabolko
1 limeta
olje za cvrtje

Piščančji file operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in narežemo na debelejše trakove. V posodi zmešamo moko, suhi česen, sol, poper in muškatni orešček. Piščančje trakove povaljamo v pripravljeni mešanici in nato jih ocvremo v vročem olju, da dobijo zlato-rjavo barvo (8 min).
NAMIG KOT PRIGRIZEK… Če boste servirali kot prigrizek, lahko dodate poleg piščanca še kako drugo glavno sestavino... Rezine iz fileja tune ali svinjskega kareja. Dodate pa lahko tudi zelenjavo - bučke, paprika...
Sestavine za marinado (čili, sok limete, suhi česen, sladka paprika, olivno olje, sojina omaka) stresemo v ponev, premešamo ter dodamo ocvrte piščančje trakove. Ob stalnem mešanju, na hitro prepražimo (1 min).
Pred serviranjem potrosimo s parmezanom ter dodamo krhlje limete in granatnega jabolka, ki odlično dopolnjuje slastnega piščanca.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo