Okusno in popolno nadomestilo za klasične sarme!
sestavine |
1
glava kislega zelja cca 1,10kg
190
g pora
120
g rdeče podolgovate paprike špic
50
g korenja
150
g čičerike
1 konzerva paradižnikovih koščkov v lastnem soku 400g
4 stroke česna
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
muškatni orešček
lovorjev list
lovorjev list
Zelenjavo očistimo
(por, korenje, paprika) in narežemo na majhne koščke. Nato, jo stresemo v
kozico, pokapamo z olivnim oljem ter začinimo z dvema ščepcema soli in po enim
ščepcem popra ter muškatnega oreščka. Pražimo 8 minut. Na koncu primešamo grobo
pretlačeno čičeriko, iz konzerve.
Glavi zelja
odstranimo storž in 8 listov. Preostanek narežemo na manjše koščke in stresemo
v kozico.
Na list kislega zelja
položimo 2 žlici nadeva in zavijemo. Postopek ponovimo še z preostalimi listi.
Zvitke položimo na zelje v kozici. Dodamo na tanke lističe narezan česen, lovorjev list in
prelijemo s 400 ml vode ter konzervo paradižnikovih koščkov v lastnem soku.
Ko zavre, zmanjšamo
dovod toplotne energije na minimum, pokrijemo in kuhamo 45 minut. Med kuhanjem
kozico večkrat stresemo.
Med okušanjem resnično popolnih okusov, kot zapriseženi mesojedec, le tega nisem pogrešal... 👌😋😋 Če želite pa kljub vsemu klasiko, si lahko recepturo pogledate TUKAJ
Ni komentarjev
Objavite komentar