Zelo preprosta in hitra priprava, a tako okusno!
Je prišel dan, ko so brbončice klicale po ocvrtem. Ob pogledu na shrambo je bilo ugotovljeno, da ne bo nič. Saj ni bilo na zalogi drobtin in dovolj olja. Nisem se vdal in brskal naprej, a znova in znova je v roki pristala vreča smokija. Takrat so začeli delati "hrčki" 😂😂 in po kosilu je bilo zaključeno "VELIKO BOLJŠE KOT VSE CVRTJE SKUPAJ"! 👌
Za osnovo sem uporabil zrezke iz puranjega stegna, ki so vsaj meni boljša izbira. So sočnejši in okusnejši od zrezkov iz puranjih prs. No ja, pa še cena na kilogram je prijaznejša, kar v današnjih časih tudi šteje. 👍
Ob pripravljanju neke druge recepture mi je ostalo nekaj špargljev, a ostalo mi je tudi nekaj zdrobljenih smokijev. Povaljal sem jih tudi v razžvrkljanem jajcu in nato v paniri iz smokijev. Pekel sem jih na isti temperaturi kot purana, le čas pečenja sem skrajšal na 12 minut. Rezultat resnično okusen! Lahko pa uporabite tudi kakšno drugo zelenjavo, kot so bučke, jajčevci...
150 g flipsov s kikirikijem stari dobri SMOKI
⅓ čajne žličke kajenskega popra
2 jajci
Kikirikijeve flipse s kuhinjskim valjem zdrobimo. Dodamo kajenski poper, mešana semena za solato in premešamo. Jajci razžvrkljamo.
Puranje zrezke pomočimo v razžvrkljanem jajcu in povaljamo v paniri pripravljeni iz flipsov. Na pekač položimo kos peki papirja. Nanj zložimo zrezke.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 22 minut.
Pri pripravi nisem uporabil soli, saj dovolj visoko stopnjo slanosti ponujajo že flipsi s kikirikijem. Za prilogo pa je bila pri nas le solata endivija s koruzo in čičeriko.
***
Ni komentarjev
Objavite komentar