V
soboto in nedeljo, 17. in 18. junija, končno prihaja prva letošnja izvedba
težko pričakovanega kulinaričnega dogodka Pivo & Burger Fest.
Na prvi letošnji izvedbi se bo predstavilo kar 24 ponudnikov piva in 21 ponudnikov burgerjev, s
čimer Pivo & Burger Fest predstavlja največji tovrstni dogodek v Sloveniji
in širši regiji. Rujno kraft kapljico
najboljših slovenskih pivovarjev, cvetober tujih piv in slastne burgerje za vsa
prehranska prepričanja bodo obiskovalci lahko raziskovali oba dni od 11. do 23.
ure. Ob tem bodo lahko odkrivali vrsto novosti, saj so na planetu Pivo &
Burger Fest tokrat pristali številni novi ponudniki ter novi izdelki že
uveljavljenih starih znancev.
Med drugim se obetata tudi dve
atraktivni pivski premieri: Tektonik bo na Pivo & Burger Festu prvič
predstavil belgijski saison s hibiskusom, ki so ga poimenovali ÖL-6, Green Gold
Brewing pa bo v pokušino ponudil Povodnega moža IPA, njihovo prvo pivo,
zvarjeno z ameriškimi vrstami hmelja. Kot samostojna pivovarna se bo prvič
predstavila Loo-blah-nah, seveda pa bosta na Pivo & Burger Festu tudi stara
znanca Pelicon in Bevog. Prvi bo, med drugim, točil letošnji Summer Ale, svetli
ale z ingverjem in koriandrom, ki ga vsako poletje zvarijo v zelo omejeni
količini. Bevog pa bo predstavljal ZO Session IPA, igrivo novo pivo tropsko-citrusnega
karakterja iz njihove redne »pošastne« linije.
Novosti se ne bodo vrstile
le v tekoči obliki, temveč se bodo na stojnicah Pogačarjevega trga
predstavljali tudi novi ponudniki burgerjev. Tako bo na Pivo &
Burger Festu prvič sodelovala ekipa Altrokè, kjer poseben poudarek dajejo
značilnim istrskim sestavinam. To se kaže tudi v njihovem burgerju, v katerem
kraljuje meso boškarina, avtohtonega istrskega goveda. Gastropub Urban Piqniq
iz Kopra bo predstavil svoje super burgerje iz uležane 100% govedine, ki so jih
sestavili v sodelovanju s chefom Ivom Tomšičem. Prišli bodo tudi iz kamniške
Stare Fabrke, kjer slovijo njihovi burgerji s tematskimi imeni Direktorski,
Tretja smena in Asistent, ter ljubljanski Hillbilly's. Slednji bodo ponudili istoimenski
burger s slovenskim govejim mesom, paradižnikom, rukolo, briejem, tartufato,
zeliščno kislo smetano in jajcem.
Fotografije: Odprta Kuhana
Ni komentarjev
Objavite komentar