Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kopica okusnih premier!

Varjenje piva v Sloveniji doživlja pravo revolucijo in kakovostne izbire je ogromno. Pivo & Burger Fest je dogodek, kjer je brez dvoma na voljo največja ponudba vsega najboljšega, najnovejšega in najbolj kreativnega, kar so na področju piva in burgerjev v zadnjih mesecih ustvarili slovenski pivovarski in kuharski mojstri.
0


V soboto in nedeljo, 17. in 18. junija, končno prihaja prva letošnja izvedba težko pričakovanega kulinaričnega dogodka Pivo & Burger Fest. 
Na prvi letošnji izvedbi se bo predstavilo kar 24 ponudnikov piva in 21 ponudnikov burgerjev, s čimer Pivo & Burger Fest predstavlja največji tovrstni dogodek v Sloveniji in širši regiji. Rujno kraft kapljico najboljših slovenskih pivovarjev, cvetober tujih piv in slastne burgerje za vsa prehranska prepričanja bodo obiskovalci lahko raziskovali oba dni od 11. do 23. ure. Ob tem bodo lahko odkrivali vrsto novosti, saj so na planetu Pivo & Burger Fest tokrat pristali številni novi ponudniki ter novi izdelki že uveljavljenih starih znancev.
Med drugim se obetata tudi dve atraktivni pivski premieri: Tektonik bo na Pivo & Burger Festu prvič predstavil belgijski saison s hibiskusom, ki so ga poimenovali ÖL-6, Green Gold Brewing pa bo v pokušino ponudil Povodnega moža IPA, njihovo prvo pivo, zvarjeno z ameriškimi vrstami hmelja. Kot samostojna pivovarna se bo prvič predstavila Loo-blah-nah, seveda pa bosta na Pivo & Burger Festu tudi stara znanca Pelicon in Bevog. Prvi bo, med drugim, točil letošnji Summer Ale, svetli ale z ingverjem in koriandrom, ki ga vsako poletje zvarijo v zelo omejeni količini. Bevog pa bo predstavljal ZO Session IPA, igrivo novo pivo tropsko-citrusnega karakterja iz njihove redne »pošastne« linije. 
Novosti se ne bodo vrstile le v tekoči obliki, temveč se bodo na stojnicah Pogačarjevega trga predstavljali tudi novi ponudniki burgerjev. Tako bo na Pivo & Burger Festu prvič sodelovala ekipa Altrokè, kjer poseben poudarek dajejo značilnim istrskim sestavinam. To se kaže tudi v njihovem burgerju, v katerem kraljuje meso boškarina, avtohtonega istrskega goveda. Gastropub Urban Piqniq iz Kopra bo predstavil svoje super burgerje iz uležane 100% govedine, ki so jih sestavili v sodelovanju s chefom Ivom Tomšičem. Prišli bodo tudi iz kamniške Stare Fabrke, kjer slovijo njihovi burgerji s tematskimi imeni Direktorski, Tretja smena in Asistent, ter ljubljanski Hillbilly's. Slednji bodo ponudili istoimenski burger s slovenskim govejim mesom, paradižnikom, rukolo, briejem, tartufato, zeliščno kislo smetano in jajcem. 
Fotografije: Odprta Kuhana

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo