Sredi
Ljubljane bodo v velikem poku trčila piva v vsej svoji hladnosti in burgerji v
vsej svoji slastnosti!
Fotografije: Pivo & Burger Fest |
To soboto in nedeljo, 14. in 15. oktobra, se bo na drugem in hkrati zadnjem letošnjem Pivo & Burger Festu v omamnih vonjavah ponovno dimilo nebo nad Pogačarjevim trgom. Sredi Ljubljane bodo v velikem poku trčila piva v vsej svoji hladnosti in burgerji v vsej svoji slastnosti, sočnih užitkov željne dušice pa bodo obiskovalci lahko privezovali v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 22. ure.
Rdeči,
črni, rumeni, beli, morski in mesni, taki, ki navdih iščejo v domači vasi, in
taki, ki kukajo prek meja ali skačejo preko oceanov. Pa zlati, rjavi in
jantarni, nežni in korajžni, klasični ali eksotično začinjeni. Burgerji in
piva, pri katerih ni meja ne pri konceptih ne pri kombinacijah in ki že četrto
sezono zapored navdušujejo tako zaprisežene ljubitelje kot naključne mimoidoče,
domačine in turiste. »Pomladni Pivo & Burger Fest je bil najuspešnejši
doslej, zato verjamem, da bo tudi jesenska izvedba pritegnila množico tistih,
ki cenijo sproščeno druženje s svojimi prijatelji v družbi dveh gurmanskih
prijateljev – piva in burgerja,« je pred dogodkom povedal Lior Kochavy,
idejni oče festivala.
Nekatera piva ostajajo skrivnost do zadnjega!
Redni
obiskovalci po štirih letih že vedo, da si lahko na Pivo & Burger Festu
obetajo veliko novosti, ki jih tu v pokušino ponudijo pivovarne in
restavracije, nekateri novinci na sceni pa prav ta dogodek izberejo za
predstavitev širši javnosti. Tako se bo na dogodku predstavila septembra
zagnana pivovarna Ressel, ki, med drugim, vari kristalno čisti Golden
Ale, aromatični Pale Ale in čokoladni, temni Porter.
Novosti
bodo pripeljali tudi mikro-pivovarski velikani. Pelicon bo kot prvi,
kjer so zvarili ta stil piva v Sloveniji, pripeljal Veliki IPA, pivo stila
trojni IPA z 10% alkohola, Bevog pa bo predstavil kar tri nova piva. Dve
bosta skrivnost ostali do zadnjega, za tretje pa so v Bevogu le izdali, da gre
za Siberian Table Beer stila Russian Imperial Stout. Prvič se bo s pivom,
zvarjenim v lastni pivovarni, na Pivo & Burger Festu predstavila sicer že
uveljavljena pivovarna Maister Brewery, Crazy Duck Brewery bo
postregla novo pivo stila Witbier, torej belgijski stil pšeničnega piva s
koriandrom in pomarančno lupino, Mali Grad pa simpatično poimenovani
pšenični porter Wheat or without you s kremasto peno in močnimi okusi po kavi
in čokoladi.
Slovenija,
hmeljarska velesila
Trgatev grozdja Slovenci dobro poznamo, manj znano pa
je, da istočasno poteka tudi trgatev hmelja in da živimo v državi, ki kljub
majhnosti sodi med svetovne hmeljarske velesile. Prav majhnost slovenskim
pivovarjem omogoča tudi pripravo
wet-hopped piv, za katere uporabijo svež hmelj, ki mora z njive v
predelavo priti v največ enem dnevu. Prav takšnega bo na Pivo & Burger
Festu predstavila pivovarna Hopsbrew. Poimenovali so ga Harvest IPA,
pripravili pa so ga s svežim slovenskim hmeljem nove sorte Styrian Kolibri.
Ni komentarjev
Objavite komentar