Pecivo za več dni!
Priprave in zapiski na recept so se pripravili že v predprazničnem obdobju preteklega leta. V prvi vrsti je bil namen porabiti sladko, ki bo ostalo. Na srečo ali žalost 🙈🙉🙊ni ostalo nič sladkega. Na trgovski polici poiskal osnovo za čokoladno salamo, a pred vami rezultat z dodatki iz shrambe.
Pri pripravi sladke naslade uporabil med drugim sladko kokosovo kremo in vanilijevo pasto. Alternativa: kokosova krema po sestavi in okusu zelo podobna kokosovemu olju. Tako, da lahko uporabite tudi le tega. Če nimate doma na zalogi vanilijeve paste lahko uporabite tudi vanilijevo aromo (3-4 žlice).
#KajPotrebujeteZaPripravo
250 g orehovih rogljičkov
100 g linškega peciva s čokoladnim polnilom
300 g mlečne čokolade z lešnikovo kremo
50 g kokosove moke
100 g lešnikovega namaza (nutella)
100 g sladke kokosove kreme
200 g marcipana
2 žlici vanilijeve paste
2 žlici marelične marmelade
2 žlici mletega sladkorja
|
#SestavineZa
1,20 kilograma peciva
#ČasCelotnePriprave
10 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
gluten
laktoza
jajca
oreščki
|
#PostopekPriprave
Sladkim drobtinam dodamo stopljeno mlečno čokolado, kokosovo moko, lešnikov namaz, kokosovo kremo, vanilijevo pasto in marmelado. Premešamo, da se sestavine povežejo.
Zmes stresemo na delovno površino. Potrosimo z marcipanom, narezanim na trakove. Pregnetemo, da se sestavine povežejo in oblikujemo v valj.
Na delovno površino položimo kos folije za živila. Nato jo potrosimo z mletim sladkorjem. Čokoladni valj položimo na folijo in zavijemo. Shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Čokoladno salamo odvijemo in z ostrim nožem narežemo na rezine širine pol centimetra.
Ni komentarjev
Objavite komentar