Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kumarična pita

Kosilo ali večerja lahko tudi izključno iz zelenjave. Recept za sočno in okusno pito...


Osvežujoči okusi za zimski čas!
Z užitkom pripravljam pite in to je najbolj svež doprinos k rubriki ⏩NOR NA PITE. 👌😉Priprava pit je hitra in z malo iznajdljivosti lahko uporabite svojo kulinarično domišljijo. Danes vam ponujam sočno rešitev za kosilo ali večerjo. Poleg servirajte le še listnato solato po lastnem izboru... 😊
#KajPotrebujeteZaPripravo
Kaj pomeni zvezdica ob sivo obarvanemu besedilu pod artikli, 
ki jih potrebujete za pripravo pite? Da vam ni potrebno tehtati in časovno hitreje pripravite pito je pod artiklom zapisana opomba v kosih.

90 g čebule
*2 manjši
500 g solatne kumare
*1 večja
200 g paradižnika
*2 manjša
150 g rdeče paprike
*paprika za pečenje(špic) - 1 večja
130 g krompirja
*srednje velik
340 g sveže valjanega polnozrnatega vlečenega testa
*4-je listi
50 g masla
2 žlici praženih in fino mletih bučnih semen
žlica krušnih drobtin
#ZAČIMBE
čajna žlica soli
ščep mlete kumine
ščep grobo mletega čilija
čajna žlica suhega grobo mletega česna
olivno olje




#SestavineZa
4 osebe

#ČasCelotnePriprave
50 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten
laktoza

Slikovni postopek priprave...
#PostopekPriprave
Čebulo, kumaro in paradižnik očistimo ter narežemo na kocke. Krompir olupimo, operemo in naribamo. 
Zelenjavo na kocke stresemo v kozico. Začinimo, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 5 minut. Kozico odstavimo. Nariban krompir z roko ožamemo in primešamo nadevu.
Model za torto (premer 26 cm) premažemo z maslom in potrosimo s krušnimi drobtinami. List testa premažemo s stopljenim maslom. Prekrijemo z drugim listom in ponovimo postopek, da porabimo vse štiri liste. Testo položimo v pekač tako, da sega čez rob pekača.
V pekač stresemo kumarični nadev.  S testom, ki sega čez rob pekača prekrijemo nadev. Premažemo s preostankom masla in potrosimo z bučnimi semeni.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 37 minut. Pečeno pito pred serviranjem pustimo par minut stati.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo