Preprosti in zdravi okusi za januar!
Zdravi okusi za januar... |
Tam nekako do konca januarja se trudim držati novoletnih obljub in se prehranjujem bolj zdravo. A nato že kršim zaobljube, saj imam razloge. 😂😀😂 Sledi pust, velika noč.... Popolno obdobje za kršenje in za užitke...
V začetku leta velikokrat na jedilniku dobi prostor kislo zelje. Danes vam predstavljam mojo verzijo zdrave jote, ki jo pripravil kar v pečici. Rezultat meni osebno res odličen in predlagam, da pripravite... 👌😉
Pri pripravi sem med drugim uporabil podolgovato rdečo papriko oz. t.i. špic papriko. Osebno v večini primerov uporabljam v kuhinji prav omenjeno papriko saj za moj okus jedem "daje" bogatejši okus kot klasična rdeča paprika.
Preprosta priprava okusne zimske jedi... |
#KajPotrebujeteZaPripravo
1 večja čebula
250 g piščančjih prs
1 rdeča paprika
500 g kislega zelja
2 konzervi čičerike (po 400 g)
250 g češnjevega paradižnika
#Začimbe
2 žlici fino mletih in praženih bučnih semen
čajna žlica sladkorja
žlica mlete rdeče paprike
¼ čajne žlice grobo mletega čilija
čajna žlica grobomletega suhaga česna
žlica soli
olivno olje
|
#SestavineZa
4 osebe
#ČasCelotnePriprave
55 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
brez alergenov
|
Enolončnica se lahko pripravi tudi v pečici... |
#PostopekPriprave
Čebulo očistimo in narežemo na kocke. Piščančja prsa brez kosti in kože narežemo na kocke. Podolgovato rdečo papriko očistimo in narežemo na kocke.
Piščanca, čebulo in papriko stresemo v kozico. Pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 6 minut.
Praženi mešanici dodamo kislo zelje, cel češnjev paradižnik, čičeriko s tekočino iz konzerve in #Začimbe. Zalijemo s 1200 ml vode in premešamo. Zavremo. Kozico nato odstavimo in pokrijemo s kosom ALU folije.
Kozico postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 45 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar