Okusna sladko slana kombinacija za zimske dni!
Preprosti okusi za vse letne čase... |
"Sladkas" priokus hokaide buče se odlično ujema z dušenimi piščančjimi želodčki.
Med drobovino so pri meni na prvem mestu piščančji želodčki. Največji plus pri meni je njihova struktura. Pripravil sem jih že na veliko načinov, a "tale" s hokaido bučo spada med moje ljubše.
Lupina hokaido buče je tanka in se med termično obdelavo omehča. Med pripravo obdrži živo oranžno zelenkasto barvo, ki popestri končni videz jedi. Se lupina lahko zaužije? Na spletu sem zasledil kopico informacij “ZA” in osebno če je pečena jo zaužijem...
Ob jedi se odlično poda zelena listnata solata.. |
#KajPotrebujeteZaPripravo
1 srednje velika hokaido buča
2 ščepa soli
2 ščepa grobo mletega čilija
2 ščepa grobo mletega suhega česna
olivno olje
#Nadev
400 g piščančjih želodčkov
1 večja čebula
1 podolgovata rdeča paprika
2 ščepa soli
žlica suhih zelišč za solatni preliv
ščep mlete kumine
ščep grobo mletega suhega česna
olivno olje
parmezan v kosu
|
#SestavineZa
2 osebe
#ČasCelotnePriprave
50 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
laktoza
|
#PostopekPriprave
Bučo operemo pod hladno tekočo vodo. Nato jo prepolovimo in izdolbemo semena.Polovici buče postavimo na pekač. Potrosimo s soljo, čilijem in česnom ter pokapamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 45 minut.
Piščančje želodčke opremo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo. Čebulo in papriko očistimo in narežemo na kocke.
Pečen kos hokaido buče postavimo na krožnik in nadevamo s piščančjimi želodčki. Potrosimo z rezinami parmezana.
Ni komentarjev
Objavite komentar