Okusen namaz za zajtrk, dnevni prigrizek ali malico TO GO!
Strokovnjaki za zdravo prehrano poudarjajo, da se bi morala riba na našem tedenskem jedilniku pojavljati pogosteje. Če zapišem moj osebni jedilnik za mesec dni nazaj, sem jaz eden tistih, ki so spustili kategorijo riba oz. se je redko pojavlja...🙈🙉🙊 Ob zavedanju svojih prehranskih navad in napak se trudim, da bo večkrat... 🐟🐠 Pripravi morske hrane se velikokrat izognem zaradi vonja, ki mi ne sede. Mislim, da je veliko oseb, ki delijo moje mnenje. Zato v večini primerov posegam po ribah, ki nimajo toliko izrazitega vonja in ni potrebno nato izprazniti še polovico spreja za odišavljenje💮stanovanje... 😉
Ribe so pomemben del prehrane ljudi po vsem svetu, a v večini pomorskih državah predstavljajo ribe eden glavnih virov beljakovin živalskega izvora. V redkih primerih se pri človeku razvije alergija na ribje meso, zato ga ti ljudje ne smejo uživati, prav tako se ribjega mesa izogibajo ljudje s posebnimi prehranskimi navadami.
#KajSePotrebujeZaPripravo
1 brancin (cca 250 g)
130 g pora
100 g bučke
110 g jajčevca
25 g ingverja
80 g masla
#Začimbe
1 čajna žlica soli
1 čajna žlica suhega in grobo mletega česna
½ čajne žlice mešanice začimb za ribo na azijski način
3 žlice oljčnega olja
2 žlici dimljenega olja
sok ene limone
2 žlici ostrigine omake
|
#SestavineZa
500 ml
#ČasPeke
45 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
riba
laktoza
gluten**
**odvisno od ostrigine omake ali uporabite z ali brez glutena
|
#PostopekPriprave
Očiščenega brancina operemo pod hladno tekočo vodo. Nato ga s kosom papirnate brisače osušimo.
Zelenjavo (por, jajčevec, bučka) očistimo in narežemo na manjše kose. Ingver olupimo in narežemo na tanke lističe.
Brancina položimo v pekač. Dodamo pripravljeno zelenjavo in ingver. Začinimo (sol, česen, začimbe za ribo) in pokapamo s oljčnim in dimljenim oljem. Premešamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 25 minut. Med peko večkrat premešamo.
Pečenemu brancinu odstranimo kožo in kosti. Ribje meso in pečeno zelenjavo stresemo v skledo. Dodamo ostrigino omako, limonin sok in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno zmes.
Brancinov nadev/mousse stresemo v posodo za shranjevanje, pokrijemo in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Rezultat testiranja: Mousse imate lahko shranjen v hladilniku 4 dni ; osebno mi je bil najbolj všeč drugi in tretji dan!
Ni komentarjev
Objavite komentar