Okusi za popoln gurmanski užitek!
Kar lepo število osebkov, ki samo slišijo besedo vampi se že zmrdujejo in obrača z očmi. Kar nekaj receptov sem že pripravil z vampi in to prav zaradi tega, da na malo drugačen način pripravim po krivem osovraženo živilo in dobi še katerega pristaša.
"Tahitri" izbor "taosovraženih" 😉😀⟱
- Klasika ⏩VAMPI V OMAKI
- Okusno tudi v burgerju ⏩GOVEJI VAMPI S PESTOM
- Tudi s tartufi se odlično ujamejo ⏩GOVEJI VAMPI S TARTUFI
- Pripravijo se lahko tudi v pečici ⏩GOVEJI VAMPI IZ PEČICE
- Kot dodatek lahko tudi ješprenj ⏩JEŠPRENJ Z OCVRTIMI GOVEJIMI VAMPI
- Gomoljna zelenjava se tudi odlično ujame z vampi ⏩VAMPI NA RUKOLI
#KajSePotrebujeZaPripravo
500 g kuhanih in rezanih govejih vampov
1½ jajčevca
večja čebula
1 lonček mocarela kroglic
oljčno olje
#ZačimbeZaVampe
čajna žlica soli
ščep kajenskega popra
čajna žlica rdeče paprike
čajna žlica majarona
čajna žlica suhega in grobo mletega česna
#DodatkiZaJajčevec
sol
suh in grobo mleti česen
dimljeno olje
|
#SestavineZa
2 osebe
#ČasPriprave
50 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
laktoza
|
#PostopekPriprave
Jajčevec prepolovimo in izdolbemo sredico. Izdolbeni polovici začinimo s po ščepom soli in česna ter pokapamo z dimljenim oljem. Izdolbeno sredico in polovico jajčevca narežemo na kocke.Očiščeno in na kocke narezano čebulo stresemo v kozico. Začinimo s soljo in pokapamo z oljčnim oljem. Pražimo toliko časa da oveni. Nato dodamo goveje vampe in na kocke narezan jajčevec. Pražimo 15 minut. Začinimo (kajenski poper, rdeča paprika, majaron, česen) in zalijemo s 50 ml vode. Pokrito dušimo 15 minut.
Izdolbena kosa jajčevca nadevamo z dušenimi vampi. Postavimo na pekač in obložimo z mocarela kroglicami. Pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 15 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar