Zdrav in nizkokalorični prigrizek za vse letne čase!
Ljudje imamo različne navade, razvade in načine sproščanje, ki pa jih v večini prilagajamo tudi letnemu času. V zimskem obdobju oz. jaz mu pravim kar "medo stajl"🐻 in govorim za sebe. Je pa res, da najverjetneje nisem osamljen primer. 😉Zvečer se "spravim" na kavč🛋. Ob gledanju TV-ja📺 pozabim na vse okoli sebe in "nevede" zaidem velikokrat v shrambo po prigrizek. Po ponovnem priklopu se zavem mojih grehov🙈🙉🙊, ki jih želim občasno popraviti s čem bolj zdravim💪😋...
Zaradi zgoraj navedenih razlogov se odločil, da sestavim nekaj zdravega za prigrizek. Je pa tudi res, da moral uporabiti sestavine, ki so meni ljube in vseskozi na na razpolago v shrambi. Svoje mesto na polici ima ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre iz ekološke pridelave in z zaščiteno označbo porekla kmetije ⏩Morgan. Zamrznjena pomaranča, grenivka in limona pa tudi ves čas čakajo na pravi moment, da pokukajo iz zamrzovalne skrinje. 😜V recepturi sem uporabil zamrznjeno pomarančo. Drugače pri meni doma na zalogi vedno zamrznjena pomaranča, limona in rdeča grenivka. Nastrgano lupino uporabljam kot dodatek pri toplih napitkih, kremah in biskvitih. Pri recepturi uporabil sok limone, ker mi je kombinacija oljčnega olja z okusom pomaranče in limone odlična. Lahko pa namesto limoninega uporabite pomarančni sok in dodate še malenkost naribanega parmezana...
#KajSePotrebujeZaPripravo
1 srednje velika bučka
ščep soli
ščep kajenskega popra
čajna žlica nastrgane pomarančne lupine
sok limone
|
#SestavineZa
2 osebe
#ČasPriprave
2 minute
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
brez alergenov
|
#PostopekPriprave
Pomarančo za 10 minut namočimo v vodo, da se iz lupine odstranijo pesticidi. Nato jo osušimo in položimo v zamrzovalno skrinjo, da zamrzne.
Bučko operemo pod tekočo vodo in osušimo. Nato jo narežemo na kose velikosti prsta mezinec.
Kose bučke potrosimo s soljo in kajenskim poprom. Pokapamo z oljčnim oljem in limoninim sokom. Na koncu potrosimo z naribano pomarančno lupino in premešamo. Serviramo v kozarcu.
Ni komentarjev
Objavite komentar