Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladni narastek

Recept iz oddaje DAN. - OKUSNO IZ OSTANKOV KRUHA ZA VSE LJUBITELJE ČOKOLADE!
0


Okusno za vse okuse!

Kot, da se bi vedelo, da Blaž nor na čokolado! Med pripravami na oddajo Dan. na Planet TV je nastala receptura za katero ni potrebe zaviti v trgovino. Tako kot jaz ima najverjetneje na zalogi večina vas vedno kakšen kos čokolade in ostanke kruha.
Čokoladni narastek lahko pripravite v pekaču, v porcijskih posodicah za čokoladni sufle ali v modelu za mafine. Recepturo lahko z malo iznajdljivosti spremenite. Če ni orehov lahko uporabite mandlje, lešnike, pistacije... ali pa kar brez oreščkov. Pri pripravi sem uporabil vanilijevo pasto, ki jo lahko nadomestite tudi z vanilijevo aromo ali narastek oplemenitite s strokom vanilije. Priporočam, da se zaužije mlačen, saj okusi, ki se odlično prepletajo pridejo do popolnega izraza.
#KajSePotrebujeZaPripravo


70 g masla
480 ml mleka
1 žlica vanilijeve paste
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
110 g sladkorja
170 g čokolade po izboru
410 g kruha (12 rezin)
100 g orehov
2 jajci
mleti sladkor za posip
#SestavineZa
6-8 oseb

#ČasPeke
20 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
jajca
gluten
oreški

#PostopekPriprave
Mleko nalijemo v kozico. Dodamo maslo, vanili in kristalni sladkor, vanilijevo pasto in čokolado.
Kruh narežemo na kocke. Dodamo grobo strte orehe in jajci. Premešamo.
Prelijemo s čokoladnim pripravkom. Premešamo.
Zmes stresemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom.
Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 20 minut.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo