Preproste sestavine in zelo okusen rezultat!
Mljask za dobro jutro... |
Najverjetneje je lonček z jetrno pašteto končala tudi že v vaši nakupovalni košarici. Vendar, zakaj jo nebi pripravil sami? Priprava je preprosta, rezultat zelo okusen, a hkrati se boste izognili vseh nepotrebnih tako imenovanih ojačevalcev okusa, E-jev...💪💖😋😃
Mojo dozo dnevnih vragolij in hitre insta recepte lahko spremljaš na ⏩FACEBOOK PROFIL ali ⏩INSTAGRAM PROFIL |
V zadnjem obdobju oz zadnji mesec in pol poleg ustvarjanja v kuhinji opravljam še nekaj poslov, ki mi vzamejo veliko časa. In v tem obdobju mi posledično "ŽAL" zmanjkuje časa za objavo receptur na blogu. Postavljam dva jedilna lista za naročnika, pripravljam svojo prvo...
Kljub vsemu je v tem obdobju nastalo kar nekaj odličnih in okusnih receptur, ki bodo slej ko prej našle prostor na blogu... 😉 Svoje mesto pa bodo na blogu našle tudi recepture s kolekcije "INSTA RECEPT" in sem in tja še kakšna cvetka z mojega "LAJFA" v rubriki "KAJ DOGAJA", ki jo malo zapostavil... 🙈🙉🙊 Pri nekaterih insta receptih ne uporabljam oz ne zapisujem količin, saj delam po občutku. In če sem iskren, takrat izpade najboljši rezultat!!! 😋😋😋 Če pa potrebujete kak dodaten nasvet oz razlago iz mojih "INSTA RECEPTOV" mi lahko brez zadržkov pišete v ZS preko družabih obmrežij, kot komentar pod objavo ali na E naslov blaz.kuha@t-2.net. Spodaj pa že prvi recept s kolekcije...
Za pripravo domače jetrne paštete lahko uporabite jetra mlade govedine, telečja, svinjska ali piščančja jetra.
KOLIČINA NAMIG: 3 pesti narezanih jeter, približno 140 g masla in ena večja čebula.
Okusno domačo jetrno pašteto imate lahko shranjeno v hladilniku do 5 dni.
Čebulo očistimo in narežemo na rezine. Jetra narežemo na kose. Jetra in čebulo prepražimo na oljčnem olju. |
Osnovo za jetrno pašteto pustimo, da se ohladi. |
Ohlajeni osnovi dodamo maslo sobne temperature. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno zmes. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. |
Ni komentarjev
Objavite komentar