Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tortilja s šparglji

SEZONA ŠPARGLJEV oz. BELUŠOV: Kosilo ali večerja lahko zelo okusna tudi brez mesa...
0





Hitro in okusno za pomladne dni!

Šparglji so ena od prvih pomladnih vrtnin, a "vrhunec" je prav v tem obdobju. Torej zakaj nebi med prvomajskimi prazniki pripravili hitro in okusno kosilo ali večerjo??? Tako pa tudi ostaja več časa... 💪👌😍 Lahko pa tortilje s popolnim okusom pripravite tudi kot malico TO GO za izlet... Okusne tako hladne kot tople!
8 zelenih špargljev
⅓ paradižnika
2 rezina sira chedder
žlica majoneze
žlica nacho sira
žlica polnozrnate gorčice
par vejic luštreka
1 tortilja (premer 25 cm)
oljčno olje

#Začimbe
ščep soli
ščep grobo mletega tribarvnega olja
ščep suhega česna
#SestavineZa
1 oseba / nadev za eno tortiljo

#ČasCelotnePriprave
7 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten
gorčična semena


Šparglje očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo in osušimo. Nato jih stresemo na vročo ponev, pokapamo z oljčnim oljem in pražimo 5 minut. Pred koncem jih začinimo s soljo, poprom in česnom.
Tortiljo na hitro popečemo (vsaka stran 15 sekund). Nato jo premažemo z gorčico, nacho sirom in majonezo.
Pražene šparglje položimo na tortiljo. Potrosimo s paradižnikom narezanim na kocke in grobo zrezanim luštrekom. Obložimo s cheddar sirom in zavijemo. Ob tortilji serviramo skledo solate po lastnem izboru.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo