Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustki z baziliko

OKUSNI RECEPTI ZA POLETNE DNI: Lignji povaljani v koruznih kosmičih v kombinaciji s paradižnikom in svežo baziliko odlična ideja za kosilo ali večerjo!
0


Lignji povaljani v koruznih kosmičih v kombinaciji s paradižnikom in svežo baziliko odlična ideja za kosilo ali večerjo!
Hrustljavo osvežujoči okusi za poletne dni...



Pred vami še ena hitra in preprosta receptura s kolekcije "INSTAGRAM MyStory @blazkuha".

.

5 lignjev
pest listov bazilike
polovica paradižnika
ena mlada čebula

#Začimbe
sok ene limete, naribana limetina lupina, sol

#ZaPaniranje
moka, jajce, grobo drobljeni koruzni kosmiči


#SestavineZa
po osebi

#ČasPriprave
7 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
jajca
gluten
mehkužci
Ideja za hitro kosilo ali večerjo...
Lignje operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo. Nato jih zarežemo ob strani in razpremo.
Mogoče pa namesto lignjev uporabite kakšno zelenjavo, kot so bučke...
Lignje povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in grobo drobljenih koruznih kosmičih. Ocvremo v vročem olju. Hrustke položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.
Osvežujoča kombinacija se odlično ujame z lignji...
Liste bazilike operemo in dobro odcedimo. Dodamo na kocke narezan paradižnik in na tanke kolobarje narezano mlado čebulo. Začinimo s ščepom soli, sokom ene limete in ščepom nastrgane limetine lupine. Na rahlo premešamo.
Dober tek ob osvežujočih okusih...
Ocvrte lignje in solatko izmenično zložomo na servirni krožnik. Na koncu pokapamo s sokom, ki je ostal od solatke.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo