Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Limonin kunec

recepti - recept kunec: Zdravi okusi za poletne dni...
0


Okusna in zdrava vrsta mesa, ki se premalokrat pojavi na naših mizah!
Sveži okusi...

Kombinacija sestavin ponuja zdrave, lahke in odlične okuse za poletne dni.

Pri pripravi kunca sem med drugim uporabil ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre ⏩kmetije Morgan, ki odlično poveže okuse v celoto.


"Z dodanimi svežimi limonami iz ekološke pridelave med predelavo oljk v olje, naše zvrstno ekstra deviško oljčno olje dobi izrazitejše sveže arome in blag okus po limoni, ki jo preprosto morete poizkusiti." sporočajo s primorske vasice Grintovec. 
Okusi za kosilo, večerjo...

.
en kunec v kosih
ena čebula
en šop zelenih belušov
en koromač
ena zelena paprika

#Začimbe
oljčno olje Morgan z okusom limone
ena limona
dve žlici cvetličnega medu
dve žlici ostrigine omake
vejica rožmarina
dve čajni žlici soli
⅓ čajne žlice kajenskega popra
⅓ čajne žlice muškatnega oreščka
čajna žlica suhega česna - granulat


#SestavineZa
4 osebe

#ČasPeke
40 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten*
soja*

*ostrigina omaka vsebuje sojo in pšenično moko


Kose kunca položimo v pekač. Dodamo na kocke narezano čebulo, na rezine narezan koromač in zelene beluše.
Meso v pekaču prelijemo s sokom limone. Ostanke limone narežemo na manjše kose in tudi stresemo v pekač. Dodamo še cvetlični med, ostrigino omako, rožmarin, sol, kajenski poper, muškatni orešček in česen. Pokapamo z oljčnim oljem. Premešamo. Pekač pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati eno uro.
Sestavine v pekaču ponovno premešamo in pokapamo z oljčnim oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 40 minut.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo