Okusna in zdrava vrsta mesa, ki se premalokrat pojavi na naših mizah!
Sveži okusi... |
Kombinacija sestavin ponuja zdrave, lahke in odlične okuse za poletne dni.
Pri pripravi kunca sem med drugim uporabil ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre ⏩kmetije Morgan, ki odlično poveže okuse v celoto.
"Z dodanimi svežimi limonami iz ekološke pridelave med predelavo oljk v olje, naše zvrstno ekstra deviško oljčno olje dobi izrazitejše sveže arome in blag okus po limoni, ki jo preprosto morete poizkusiti." sporočajo s primorske vasice Grintovec.
Okusi za kosilo, večerjo... |
. |
en kunec v kosih
ena čebula
en šop zelenih belušov
en koromač
ena zelena paprika
#Začimbe
oljčno olje Morgan z okusom limone
ena limona
dve žlici cvetličnega medu
dve žlici ostrigine omake
vejica rožmarina
dve čajni žlici soli
⅓ čajne žlice kajenskega popra
⅓ čajne žlice muškatnega oreščka
čajna žlica suhega česna - granulat
|
#SestavineZa
4 osebe
#ČasPeke
40 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
gluten*
soja*
*ostrigina omaka vsebuje sojo in pšenično moko
|
Meso v pekaču prelijemo s sokom limone. Ostanke limone narežemo na manjše kose in tudi stresemo v pekač. Dodamo še cvetlični med, ostrigino omako, rožmarin, sol, kajenski poper, muškatni orešček in česen. Pokapamo z oljčnim oljem. Premešamo. Pekač pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati eno uro.
Sestavine v pekaču ponovno premešamo in pokapamo z oljčnim oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 40 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar