Enostavno, hitro in sočno!
Pri nas prvi kosi bili še mlačni. Težko se bilo upreti... |
Okusna pita je še ena od receptur, ki je nastala po trenutnem navdihu, na Instagramu MyStory @blazkuha.
Za pripravo pite si lahko izberete sadje po lastnem okusu. Jaz sem uporabil jagode, grozdje in jabolka v razmerju 1:1:1.
Pita naj bo pred serviranjem dobro ohlajena. Ob mlačnem ali hladnem kosu lahko servirate kepico sladoleda... V hladilniku imate lahko pokrito shranjeno do 4 dni.
dodaj sadje po svojem izboru... |
. |
#Testo
205 g masla
250 g moke
40 g kristalnega sladkorja
50 ml hladne vode
ščep soli
#Nadev
600 g mešanega sadja
200 g kristalnega sladkorja
500 g skute
150 g kisle smetane
40 g pšeničnega zdroba
#Ostalo
mleti sladkor
pšenični zdrob za posip maslo za premaz pekača |
#SestavineZa
10 kosov
#ČasPeke
50 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
laktoza
gluten
|
V skledo stresemo moko. Dodamo maslo narezano na kocke, sladkor, sol in vodo. Na hitro vgnetemo testo. Nato ga zavijemo v folijo za živila in shranimo v hladilnik za 20 minut.
V pečici ogreti na 190 stopinj pečemo 10 minut. Nato odstranimo folijo s fižolom in pečemo še 5 minut.
Sladkor stresemo v vročo ponev. Pražimo toliko časa, da nastane svetlo rjav karamel (približno 4 minute). Dodamo na kocke narezano sadje in pražimo, da se sestavine povežejo (ko boste dodali sadje se bo karamel zaradi toplotne razlike strdil, a se bo po par minutnem praženju stopil zaradi tekočine iz sadja in povezal le s tem).
Karameliziranemu sadju dodamo skuto, kislo smetano in pšenični zdrob. Premešamo. Zmes stresemo v pekač s krhkim testom. Pečemo na 185 stopinj 35 minut.
Pekač premažemo z maslom in potrosimo s pšeničnim zdrobom. Krhko testo razvaljamo na debelino pol centimetra v obliko kroga premera pekača + višina pekača (pekač premera 28 cm). Z razvaljanim testom obložimo pekač. Nato prekrijemo s folijo za živila in napolnimo s fižolom (lahko z rižem, čičeriko...).
Karamelna svežina... |
Sladkor stresemo v vročo ponev. Pražimo toliko časa, da nastane svetlo rjav karamel (približno 4 minute). Dodamo na kocke narezano sadje in pražimo, da se sestavine povežejo (ko boste dodali sadje se bo karamel zaradi toplotne razlike strdil, a se bo po par minutnem praženju stopil zaradi tekočine iz sadja in povezal le s tem).
Karameliziranemu sadju dodamo skuto, kislo smetano in pšenični zdrob. Premešamo. Zmes stresemo v pekač s krhkim testom. Pečemo na 185 stopinj 35 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar