Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Skutina pogača

Skutina pogača kot samostojna brezmesna glavna jed ali kod okusna priloga k mesu iz žara na pikniku...
0


Preprosti okusi za prilogo k mesu iz žara!
Popoln dodatek na pikniku v naravi...
Recept za okusno skutino pogačo je nastal z določenim namenom. Servirala se naj bi kot priloga ob mesu iz žara na pikniku. Vreme je nekoliko ponagajala in dežne kapljice niso dovoljevale užitka v naravi. Tako, da smo ob popolnih okusih, ki se ujamejo med drugim tudi z mesom iz žara, uživali kar v domačem zavetju.

Za piko na "i" sem dodal luštrek. Njegov okus je v popolno celoto povezal testo z mandlji, skuto in rahlo okisane artičoke. Sveža začimba, ki mi je odlična in meni osebno daje popoln okus pri marsikateri jedi... Goveje juhe brez nje "sploh ni ne"...😉😂💖 
Luštrek odlično zaokroži okus...
Pogačo lahko servirate mlačno ali hladno. Je lahko tudi odlična ideja za brez mesno kosilo. Ob njej servirate skledo zelene listnate solate.
Kondenzirano mleko lahko nadomestite s sladko smetano.
.
Manjkata že dva kosa... 😉😋
#Testo
300 g moke tip 500
1 zavitek pecilnega praška (15,5g)
200 ml kondenziranega mleka (7,5% maščobe)
45 g masla
ščep rjavega sladkorja
2 ščepa soli
3 žlice mandljevih lističev

#Nadev
250 g domače skute slovenskega proizvajalca
2 jajci
2 ščepa soli
ščep grobo mletega tribarvnega popra

#Posip
1 kozarec narezanih artičok v sončničnem olju s kisom (280g)
2 žlici mandljevih lističev
par vejic luštreka



#SestavineZa
8 kosov kot priloga

#ČasPeke
35 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten
jajca
oreški

V skledo stresemo moko, mandlje, pecilni prašek, sol in sladkor. Premešamo. Nato prelijemo s stopljenim maslom in kondenziranim mlekom. Vgnetemo testo. Skledo pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Skuto stresemo v skledo. Dodamo jajci, sol in poper. Premešamo.
Artičoke iz kozarca odcedimo.
Od začetka do konca v sliki...
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v krog debeline 3 do 4 milimetre. Zunanji rob v širini dveh prstov premažemo z mlačno vodo. Premazan del dvakrat zavijemo v notranji del kroga in ga nežno pritisnemo s prsti, da se zlepi.
Testno podlogo položimo na papir za peko. Nato vse skupaj preložimo na pekač.
Podlogo za pogačo nadevamo s pripravljeno skuto. Potrosimo z narezanimi artičokami in mandlji.
Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 35 minut. Pečeno pito vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se umiri. Pred serviranjem potrosimo z grobo zrezanim luštrekom.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo