Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Višnjevi pralineji

ČOKOLADNA SLADICA #poletje18 #cokoladniizziv : osvežujoča čokoladna naslada za popoln užitek...
0


Čokoladno sadni okusi za poletne dni!
z eno besedo v mojem stilu #MljaskaMlaska ...
Trimesečni poletni projekt #cokoladniizziv uspešno napreduje.
Ideje se črpajo ob skodeli kavice ⏩Loka Special in knjigi "ČOKOLADNE DOBROTE" založbe Učila. Torej skozi poletne mesece 21 receptov, ki jim je osnova čokolada. A jaz nebi bil jaz, če nebi recepture iz knjige predstavil na svoj način... 😉😋😍 Vedno pravim prepustite se kulinarični domišljiji in ustvarjajte. Z ene recepture lahko nastane kopica novih receptur... 💖


Pri nadevu uporabil kondenzirano mleko, ki vsebuje 7.5% mlečne maščobe. Pri pripravi ga lahko nadomestite s sladko smetano. A namesto vloženih višenj lahko uporabite tudi jagode, češnje, borovnice... Če uporabite sveže sadje ga pred uporabo grobo pretlačite in na hitro popražite, da izhlapi voda. Saj sveže sadje vsebuje vodo, ki lahko končni izdelek "pokvari"... Receptura sestavljena za osem modelčkov za pralineje.
.
Višnje z belo čokolado so popolna kombinacija...
#Obliv1
100 g bele čokolade
1 žlica oljčnega olja

#Nadev
2 čajni žlici kondenziranega mleka
8 vloženih višenj
1 čajna žlica arome z okusom višnje

#Obliv2
50 g bele čokolade
par kapljic oljčnega olja


#SestavineZa
8 kosov

#ČasOsnovnePriprave
8 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza

Belo čokolado (Obliv1) nalomimo, dodamo oljčno olje in raztopimo nad vodno soparo.
Osnova za pripravo današnje čokoladne recepture je recept "KVADRATKI Z BELO ČOKOLADO"...
Na krožnik položimo kos papirja za peko. V silikonski modelček za pralineje nalijemo čajno žlico stopljene čokolade. Nato model v roki krožno obračamo, da notranje stranice prekrijemo s čokolado. Model obrnemo in položimo na krožnik. Postopek ponovimo z ostalimi silikonskimi modelčki. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Druga tretjina...
Višnje pokapamo z višnjevo aromo ter pretlačimo. Nato jih dodamo beli čokoladi, ki je ostala (Nadev1). Prilijemo kondenzirano mleko in premešamo, da se sestavine povežejo.
Modelčke obrnemo in napolnimo z višnjevim nadevom. Nato postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi.
Belo čokolado (Nadev2) z dodatkom oljčnega olja raztopimo nad vodno soparo. Nato z njo prekrijemo višnjev nadev v modelčkih. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi oz. priporočam "čez noč".
Če boste uporabili sveže sadje - praženo sadje morate pred uporabo obvezno ohladiti. 
Pralineje previdno odstranite iz silikonskih modelčkov!


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo