Kremno svilnata osnova!
Kremna osnova za kopico jedi... |
Še ena tahitra😉😜 receptura, katero je bilo prvo možno zaslediti na Instagram MyStory ⏩@blazkuha. Bešamel je zelo hvaležen in tudi okusen dodatek, osnova... k marsikateri jedi. Med drugim se kot dodatek uporablja pri lazanji, musaki, kanelonih, sirovi omaki (t.i. double chess).
Odlična je za pripravo gratiniranih jedi, zgoščevanje. A z nekaterimi dodatki (parmezan, sezam, zelišča) je odlična zmes za cvrtje (piščanec, puran, ribe, zelenjava...). Za piko na i vedno uporabim muškatni orešček, saj se odlično ujame s kombinacijo masla, mleka in ostre moke.
Še par koristnih napotkov!
- med kuhanjem bešamela ves čas mešajte s kuhinjsko metlico
- ko kuhate zmanjšajte dovod toplotne energije na minimum
- v primeru, da med kuhanjem nastanejo grudice - NI ŠE VSE IZGUBLJENO😉💪 - bešamel kljub grudicam skuhajte do konca - nato z električnim mešalnikom ali paličnim mešalnikom dobro premešajte, da razbijete grudice in dobite gladko zmes (boljša rešitev iz mojih izkušenj - palični) 😉👌
Če bi želeli sirovo omako na koncu dodate sir, mleto rdečo papriko, česen granulat in mešate toliko časa, da se sir stopi. Meni osebno najboljši rezultat in okus s sirom čedar!😋👌 |
. |
190 g masla
1 l mleka
125 g ostre moke
ščep muškatnega oreščka
pol čajne žlice soli
|
#SestavineZa
1.20 litra
#ČasPriprave
8 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
laktoza
gluten
|
V kozici raztopimo maslo.
Stopljenemu maslu dodamo moko in zalijemo s hladnim mlekom. Ob stalnem mešanju kuhamo. Ko zavre, kuhamo še dve minute. Odstavimo in primešamo sol in muškatni orešček.
Ni komentarjev
Objavite komentar