Hitro in domače!
Sladkast priokus ponuja odlično kombinacijo, ki se ujame z grškim jogurtom, marmelado, medom, maslom... |
Preprosta receptura za kruh, ki ga lahko zelo na hitro pripravite. In to brez kakšnih posebnih kulinaričnih veščin!! 👌👍😉 Drugače spada spodnji zapis med "tahitre" recepte iz Instagrama MyStory @blazkuha.
Popolni okusi za zajtrk... |
. |
250 g koruzne moke
250 g ostre moke
zavitek suhega kvasa (7 g)
30 ml oljčnega olja
500 ml mlačne vode
čajna žlica rjavega sladkorja
čajna žlica soli
2 pesti koruznih kosmičev
čajna žlica naribane limetine lupine
|
#SestavineZa
en hlebček
#ČasPripraveTesta
3 minut
#ČasPeke
50 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
gluten
|
Da odmerite količino in zamesite dovolj 3 minute... |
V skledo stresemo koruzno in ostro moko. Dodamo suhi kvas, rjavi sladkor in sol. Premešamo.
Mešanici prilijemo oljčno olje in mlačno vodo. S kuhinjsko metlico dobro premešamo (lahko si pomagate tudi z električnim mešalnikom 😉). Skledo pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati 40 minut na sobni temperaturi.
Testu primešamo koruzne kosmiče in naribano limetino lupino. Zmes za kruh stresemo v okrogel pekač premera 22 centimetrov, ki smo ga predhodno premazali z maslom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 50 minut. Pečen hlebček stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar