Hitro do okusnega kosila ali večerje!
Kako porabiti star kruh? |
No ja, mogoče se dogaja tudi vam!? Meni se... 🙈🙉🙊 Občasno nakupujejo "lačne oči"👀 in na koncu se zgodi, da ostane celo cel hlebček kruha... Srce 💙ne da, da bi končal v košu... Med drugim je tudi razlog, da nastal spodnji recept. In ob malo kulinarične domišljije lahko "prečistite hladilnik". 😉
Pri pripravi nisem uporabljal soli. Nekateri artikli iz "sestavin za recept" vsebuje sol in ponujajo jedi dovolj veliko slanost.
Ob nadevanem hlebčku servirajte solato iz paradižnika... |
. |
polnozrnat hlebček s semeni (350 g)
200 g telečjih čevapčičev
80 g paradižnika
80 g kumare
60 g sira čedar
2 lističa sira s papriko za toast
žlica ribanega parmezana
2 žlici vloženega česna
par vejic luštreka
|
#SestavineZa
2 osebe
#ČasPriprave
20 minut
#Zahtevnostna Stopnja
enostavno
#Alergeni
laktoza
gluten
oreščki
|
Nadev lahko prilagodite vsebini vašega hladilnika... |
Hlebcu kruha odrežemo zgornjo tretjino. Izdolbemo sredico.
Zelenjavo (paradižnik, kumara) očistimo in narežemo na kocke. Čevapčiče narežemo na manjše kose.
Meso stresemo na vročo ponev in pražimo 4 minute. Dodamo paradižnik in kumare. Pražimo še 4 minute. Odstavimo.
Praženi mešanici primešamo čedar narezan na kocke, vložen česen, parmezan in grobo zrezan luštrek. Premešamo. Z zmesjo nadevamo spodnji del hlebčka. Pokrijemo z zgornjim delom kruha. Na vrh položimo rezini sira za toast.
Hrustljavo sočni okusi za grešenje... 😜 |
Nadeva hlebček pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 8 minut.
In smo ponovno pri ostankih! 🙈🙉🙊 Izdolbeno sredico kruha lahko uporabite za pripravo ⏩ČOKOLADNI NARASTEK ali ⏩MAFINI S KRUHA.
Ni komentarjev
Objavite komentar