Popolno hrustljavi okusi!
Tudi mi na celini si lahko pripravimo sveže pripravljeno ribo iz jadranskega morja. Obiskati je le potrebno tržnico, a tudi večji trgovci imajo v tem obdobju v svoji ponudbi sveže sardele. Torej če jih zasledite naj le končajo v nakupovalni košari. 👌😋
Pričarajte si morsko vzdušje za kosilo ali večerjo. So pa tudi odlična ideja za poletni prigrizek ob pivu.
Sardela spada med plave ribe in je bogata z nezasičenima aminokislinama omega 3 in omega 6. Njeno meso je lahko prebavljivo, bogato z beljakovinami, vitamini, minerali... Spada med najbolj cenjene ribe Jadranskega morja, a jo napogosteje konzervirajo. Nekateri jo celo naslavljajo s “kraljica rib”.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
400 g očiščenih sardel
MARINADA
300 ml tekočega jogurta
2 žlici ostrigine omake
čajna žlica suhega česna granulat
ščep tribarvnega grobo mletega popra
čajna žlica soli
ščep koprca
čajna žlica mešanice začimb za ribo
PANIRA
skodelica moke (250 ml)
zavitek pecilnega praška (13 g)
|
SESTAVINE ZA
kot glavna jed - 2 osebe
kot prigrizek - 4 osebe
ČAS PRIPRAVE
30 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
riba
laktoza
gluten
|
1. Očiščene sardele operemo v hladni vodi in odcedimo.
2. V skledo natočimo navadni jogurt. Dodamo ostrigino omako, česen, poper, sol, koprc in začimbe za ribo. Premešamo.
3. Sardele stresemo v jogurtovo marinado. Nato jih premešamo in poravnamo, da so v celoti prekrite. Postavimo v hladilnik za 20 minut.
4. Moki primešamo pecilni prašek.
5. Marinirane sardele povaljamo v moki in ocvremo, da dobijo zlato rjavo barvo (4 minute).
SERVIRNI NAMIG K ocvrtim sardelam se odlično poda limeta in listi luštreka, ki vse skupaj povežeta v celoto ob dobro ohlajenem pivu...
Ni komentarjev
Objavite komentar