Okusi za poletne dni!
V poletnem obdobju, najverjetneje tako kot jaz tudi vi iščete hitre in preproste rešitve za kosilo in večerjo. Ena od možnosti je hladna jed, ki je odlična ideja za brezmesni obrok. V poletnem obdobju, vsaj mojim brbončicam paše malenkost pikantnosti. Za to priložnost sem uporabil oljčno olje z okusom čilija iz Slovenske Istre iz ekološke pridelave in z zaščiteno označbo porekla.
Kmetija Morgan je v Grintovcu, vasici na slemenu nad dolino Drnice blizu Šmarij. Doma so vselej imeli oljke za domačo rabo, pridelovali so oljčno olje in s tradicionalnim postopkom razgrenjevanja tudi namizne oljke.Konec devetdesetih let prejšnjega stoletja so se odločili za širitev in v okolici vasi na zgodovinskih oljkarskih legah obnovili in oblikovali oljčnike, v katerih raste 800 dreves. Mlada drevesa so deloma zrasla iz čokov starih oljk, deloma pa so zasadili vzgojene sadike. VEČ O KMETIJI MORGAN➧
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
SOLATKA
1 nadzemna koleraba
100 g kozjega sira
1 mlada čebula
1 paradižnik
ZAČIMBE ZA SOLATKO
ščep soli
ščep tribarvnega grobo mletega popra
sok ene limete
OSTALO
2 tortilje z okusom česna
2 žlici načo sira
2 pesti rukole
vejice luštreka
|
SESTAVINE ZA
2 OSEBE
ČAS PRIPRAVE
8 MINUT
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
ENOSTAVNO
ALERGENI
LAKTOZA
GLUTEN
|
1. Nadzemno kolerabo operemo, olupimo in narežemo na tanke rezance.
2. Kozji sir narežemo na rezance, velikosti kolerabe. Paradižnik očistimo in narežemo na kocke. Mlado čebulo z zelenjem operemo pod tekočo hladno vodo in narežemo na rezine.
3. Zelenjavo in sir začinimo ter pokapamo z oljčnim oljem Morgan Chilli in limetinim sokom.
4. Tortilji na hitro popečemo (vsaka stran 20 sekund). Nato ju premažemo z načo sirom in obložimo z rukolo. Zavijemo.
5. Tortiljo prepolovimo. Kosa položimo na krožnik in obložimo s solatko iz nadzemne kolerabe. Postopek ponovimo z drugo tortiljo.
DELOVNI NAMIG Servirate lahko tudi kot hladno predjed. Količina zadostuje za 4 do 6 oseb. Če želite še nekoliko več pikantnosti pred serviranjem še enkrat pokapajte z oljčnim oljem čili.
Ni komentarjev
Objavite komentar