Popoln prigrizek!
Najverjetneje ste bili že velikokrat v dilemi, kaj servirati kot prigrizek na večernem druženju. Sedajle je pravo obdobje, da izberete koruzne storže. Z njimi ne boste zgrešili, saj večina obožuje koruzo. Storži se večino pečejo na žerjavici ali le skuhajo. Jaz sem za to "rundo" druženja izbral popečene koruzne storže, ki so navdušili...
STE VEDELI!? Da v ZDA pridelajo največ koruze v enem letu. Drugo mesto zaseda Kitajska, ki pa proizvede že polovico manj koruze, v tonah. Koruza vsebuje veliko vitamina B, ki pri presnovi hrane pomaga razgraditi ogljikove hidrate v glukozo. Glukoza pa je vir energije za možganske in živčne celice.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
trije koruzni storži
PRVI KORAK - KUHANJE
čajna žlica soli
čajna žlica rjavega sladkorja
DRUGI KORAK - PRAŽENJE
6 žlic kokosovega olja
1/4 čajne žlice tribarvnega grobo mletega popra
1/2 čajne žlice česna granulat
ščep muškatnega oreščka
1/4 čajne žlice grobo mletega čilija
nekaj listov luštreka in drobnjaka
|
SESTAVINE ZA
12 KOSOV
ČAS PRIPRAVE
35 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
brez alergenov
|
1. Koruzne storže olupimo in odstranimo niti. Položimo jih v kozico. Dodamo sol in sladkor. Prelijemo s toliko vode, da prekrije storže. Ko voda zavre, kuhamo 25 minut.
DELOVNI NAMIG Očiščene koruzne storže imate lahko shranjene v hladilniku do 4 dni.
2. Kuhane storže ohladimo in narežemo na manjše kose.
3. Storže stresemo v vročo kozico s kokosovim oljem. Dodamo začimbe in pražimo toliko časa, da zaslišimo "poke koruze" (približno 4 minute). Kozico odstavimo in primešamo grobo zrezan drobnjak in luštrek.
DELOVNI NAMIG Pražene koruzne storže lahko servirate tudi kot prilogo hrani z mehiškim pridihom, mesu iz žara...
Ni komentarjev
Objavite komentar