Jesenski okusi v obliki rulade!
Pri enem prvih jesenskih receptov sem želel uporabiti čim več "bolj" zdravih sestavin. Med drugim sem pri pripravi uporabil rženo in rožičevo moko, ki se kot celota ob ostalih sestavinah odlično dopolnjujeti.
Ržena moka ima zelo nizko vsebnost glutena in jo lahko uporabite kot bolj zdrav nadomestek za belo moko, a rožičeva moka se uporablja kot naravni nadomestek za čokolado.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
BISKVITNI DEL
6 jajc
80 g rjavega sladkorja
85 g ržene moke
30 g rožičeve moke
65 g masla
NADEV
600 g breskev (očiščeno)
40 g masla
50 g rjavega sladkorja
žlica vanilijeve arome
50 g kokosove moke
2 žlici rožne vode
mleti sladkor za posip | SESTAVINE ZA
12 rezin
ČAS PEKE
30 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
jajca
laktoza
gluten
|
1. Breskve očistimo in narežemo na manjše koščke.
2. Narezane breskve stresemo v vročo ponev. Dodamo maslo in rjavi sladkor. Pražimo 4 minute. Ponev odstavimo. Primešamo kokosovo moko, vanilijevo aromo in rožno vodo.
3. Jajca stresemo v posodo. Dodamo rjavi sladkor. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Zmanjšamo hitrost in umešamo stopljeno maslo. Nato s kuhinjsko metlico postopoma na rahlo umešamo mešanico ržene in rožičeve moke.
4. V pravokotni pekač z robom (32*24 cm) položimo kos papirja za peko.
5. V pekač stresemo breskvin nadev in ga enakomerno porazdelimo po celotni površini. Prelijemo z biskvitno zmesjo. Na rahlo stresemo pekač, da se biskvitna zmes poravna. Pečemo v pečici ogreti na 185 stopinj 30 minut.
6. Pečen biskvit z nadevom pustimo par minut, da se umiri. Nato ga stresemo na kos peki papirja. Odstranimo peki papir na katerem se je peklo. Zavijemo v rulado in pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar