Okusno kot samostojna jed!
Občasno se moram zelo na hitro "NADOMISLITI" del krožnika. In ta rezultat je prinesel okusne kumarične štruklje, ki so bili del krožnika poimenovan "TRIS ŠTRUKLJEV". Poleg so se znašli še ajdovi štruklji in krompirjevi štruklji.
SERVIRNI NAMIG Kumarične štruklje lahko servirate kot prilogo ali kot samostojno jed. Ob njih servirate grški jogurt s svežimi zelišči. Odlično se ujamejo tudi z medeno omako.
MEDENA OMAKA: V vročo kozico nalijete cvetlični med. Ko začne vreti zalijete z belim vinom. Dodate muškatni orešček. Par kapljic sojine omake in malo smetane za kuhanje. Kuhate toliko časa, da omaka postane kremasta.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
4 liste vlečenega testa
NADEV
3 večje kumare
180 g kisle smetane
60 ml bučnega olja
oljčno olje
ZAČIMBE
1/2 čajne žlice česna granulat
1/3 čajne žlice soli + ščep
ščep kajenskega popra
ščep muškatnega oreščka
ščep majarona
|
SESTAVINE ZA
4 osebe
ČAS PRIPRAVE BREZ KUHE
10 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
laktoza
gluten
|
1. Kumare operemo in po dolgem narežemo na tanke rezine.
2. Narezane kumare stresemo na vročo ponev. Pokapamo z oljčnim oljem in začinimo (česen, sol, kajenski poper, muškat, majaron). Pražimo 4 minute.
3. Kisli smetani primešamo bučno olje in ščep soli.
4. Dva lista testa položimo enega poleg drugega, tako da se nekoliko prekrivata. Premažemo s polovico pripravljene kisle smetane. Prekrijemo z drugima listoma vlečenega testa. Premažemo s preostankom kisle smetane. Po testu potrosimo pražene rezine kumare. Zavijemo v zavitek.
5. Zvitek razrežemo na manjše kose. Kose zavijemo v ALU folijo, ki smo jo premazali z oljčnim oljem.
6. Štruklje kuhamo v večji količini vode 30 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar