Za zdrav začetek dneva!
Smutiji so itak IN. 👌💖 Tako, da se tudi jaz občasno potrudim in pripravim nekaj za začetek dneva. A moram priznati, da ga ponavadi pripravim zvečer, ker pač zjutraj ne gre... Okus sestavljam ponavadi po "trenutnem navdihu", a si hkrati zapisujem še količine. Namreč, če me navduši okus, na koncu receptura slej ko prej konča na blogu. In spodaj je še ena od teh receptur...
Pri pripravi smutija oz pri iskanju pravilne gostote ljudje dodajamo različne dodatke. Med njih sodijo različni sokovi iz tetrapaka, tekoči jogurt, mleko... Osebno ne uživam sokov iz tetrapaka, a tudi jogurt in mleko nista moji ljubši tekočini. Tako, da vedno za pravilno gostoto uporabljam vodo. Okus na koncu zaokrožim z bio medom ali bio agavinim sirupom. Kar pa je vsekakor bolj zdravo kot sok iz tetrapaka... Pa še to, da ne pozabim. 😉 Količine v recepturi veljajo za očiščeno sadja in rdečo peso.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
500 g kuhane rdeče pese (približno 4 večje)
125 g banane (približno ena)
160 g jabolka (približno en večji)
220 g manga (približno en)
2 zvrhani žlici medu
550 ml hladne vode
|
SESTAVINE ZA
1750 ml
ČAS PRIPRAVE
5 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
brez
|
1. Sadje in rdečo peso očistimo. Narežemo na manjše kose.
2. V posodo za mletje natočimo vodo. Dodamo rdečo peso, sadje in med. Zmeljemo v kremno tekočino.
DELOVNI NAMIG Ko pripravljate smuti vam priporočam, da v posodo vedno prvo nalijete tekočino. Nato dodate sadje ali zelenjavo po trdoti (od mehke do trde). S tem boste olajšali aparatu, da bo pripravil hitreje okusnejšo zmes. In tudi motorju boste podaljšali življenjsko dobo.
SERVIRNI NAMIG Priporočam, da smuti pred serviranjem dobro ohladite. S tem se bodo okusi resnično povezali v okusen napitek. Torej, shranjenega imate lahko "čez noč" v hladilniku. Jaz imel pripravljeno količino iz recepture dva dni v hladilniku...
Ni komentarjev
Objavite komentar