Rahla pita s popolnimi okusi!
Že nekaj časa opazujem borovnice v zamrzovalni skrinji. Bilo tudi že nekaj časa v planu, da pripravim nekaj slastnega iz njih, a niso in niso prišle na vrsto. Končno prišla situacija in so vijolične kroglice prišle v upoštev. Najraje imam nenapovedane goste... 🙈🙉🙊 No ja tej dvorni preizkuševalci so se vsaj pol dneva preje najavili... 👍💪
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
TESTO
150 g ržene moke
100 g ostre moke
220 g masla
50 g rjavega sladkorja
40 ml vode
NADEV
250 g zamrznjenih borovnic
70 g sladkorja
300 g kremnega sira maskarpone
2 žlici rožne vode
5 g želatine v lističih (3-je kosi)
DEKORACIJA
100 g bele čokolade
žlica rastlinskega olja
žlica kremnega sira maskarpone
|
SESTAVINE ZA
8 oseb
ČAS PEKE
27 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
gluten
laktoza
|
1. V skledo odmerimo moko. Dodamo na kocke narezano maslo, sladkor in vodo. Na hitro umešamo krhko testo. Testo zavijemo v folijo za živila in shranimo v hladilnik za 30 minut.
2. Testo na pomokani površini razvaljamo v obliko pravokotnika na debelino pol centimetra. Na sredino razvaljanega testa položimo pekač in nežno pritisnemo, da dobimo sled. Testo izven odtisa zavijemo v rob. Z vilico nekajkrat prebodemo. Preložimo na pekač.
DELOVNI NAMIG PEKAČ ZA OZNAČEVANJE - KLASIČNI PEKAČ ZA PRIPRAVO ENOJNEGA MLEČNEGA KRUHA (30*12CM)
3. Podlogo za pito prekrijemo s papirjem za peko in otežimo s pekačem, ki smo ga uporabili pri pripravi sledi. Pečemo 15 minut na 185 stopinj. Odstranimo pekač in papir za peko. Nato pečemo še 12 do 15 minut.
4. Pečeno podlogo za pito pustimo na pekaču, da se ohladi.
5. Liste želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo.
6. Borovnice s sladkorjem segrevamo toliko časa, da se stopijo (približno 4 minute). Nato jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Z električnim mešalnikom vmešamo maskarpone in rožno vodo.
7. Slabo ožeto želatino segrevamo toliko časa, da se raztopi. Nato jo dodamo borovničevi kremi. Dobro premešamo.
8. Kremo stresemo v pripravljeno podlogo iz krhkega testa. Poravnamo. Shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
9. Belo čokolado z oljem nad vodno soparo raztopimo. Odstavimo. Nato dobro vmešamo maskarpone. S pripravljeno kremo okrasimo pito. Pito shranimo v hladilnik, da se čokoladna krema strdi.
DELOVNI NAMIG Za dekoriranje s čokoladno kremo si lahko pomagate s plastično vrečko za vlaganje, kornetom iz papirja za peko ali vilico.
Ni komentarjev
Objavite komentar