Sestavine za večino okusov!
Lepo jesensko vreme kliče v naravo. In pri večina je posledica, da iščemo hitre ideje za kosilo ali večerjo...
Okusi bodo prepričali vse! 👌 No ja, tisti, ki ne jedo mesa izuzeti... 😉Recepti s tortiljami so zelo hvaležne ideje. Jed iz njih je hitro pripravljena, uporabimo lahko svojo kulinarično domišljijo brez mej in večino "dvornih preizkuševalcev" boste sigurno navdušili.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
2 čebule
500 g mešanega mletega mesa
2 paradižnika
1 zelena paprika
1 konzerva graha (400 g)
oljčno olje
ZAČIMBE
čajna žlica soli
ščep popra
ščep muškatnega oreščka
ščep majarona
3 brinove jagode
čajna žlica česna granulat
čajna žlica mlete sladke paprike
IN ŠE...
8 tortilj
200 g motovilca
majoneza, kečap, načo sir
|
SESTAVINE ZA
4 osebe
ČAS PRIPRAVE
25 minute
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
gluten
|
1. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. Grah iz konzerve odcedimo.
2. Čebulo stresemo v vročo kozico. Pokapamo z oljčnim oljem in začinimo s soljo. Pražimo toliko časa, da čebula oveni.
3. Čebuli dodamo mleto meso. Pražimo 10 minut. Nato dodamo preostalo zelenjavo in začimbe. Pražimo še 7 minut.
4. Tortiljo na hitro popečemo na obeh straneh (vsaka stran 10 sekund). Nadevamo z mesnim nadevom, potrosimo z motovilcem in zavijemo. Postopek ponavljamo, da porabimo ves pripravljen nadev.
SERVIRNI NAMIG Preostanek motovilca položimo na servirni krožnik. Nanj položimo tortilje, ki jih pokapamo z majonezo, kečapom in načo sirom.
Ni komentarjev
Objavite komentar