Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Wonton govedina

Doma pripravljeno testo vonton je idealen sopotnik ob govejem mesu za kosilo, večerjo...


Preprosto okusno!

Kombinacija okusov za okusno kosilo.


Spodaj zapis, ki spada v zapis "INSTA RECEPT" z Instagram računa @blazkuha.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
WONTON TESTO
250 g ostre moke
1/2 čajne žliče soli
1 jajce
60 ml hladne vode

NADEV
560 g mletega stegna mlade govedine
1/2 čajne žlice soli
8 lističev sira čedar
4 žlice polnozrnate gorčice


SESTAVINE ZA
4 osebe

ČAS PRIPRAVE
60 minute

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten
laktoza
jajca

1.  Jajce, vodo in sol s pomočjo metlice dobro zmešamo. S tekočino prelijemo moko. Zmešamo z leseno žlico, da dobimo testno gmoto. Nato ga z dlanmi dobro pregnetemo.
DELOVNI NAMIG Testo je dovolj pregneteno - ko ga prerežete, ni vidnih sledi moke in zračnih mehurčkov. 

2. Testo oblikujemo v hlebček, potrosimo z moko, pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure.
DELOVNI NAMIG Testo lahko zavijete v folijo za živila in ga imate do tri dni shranjenega v hladilniku.


3. Mleto goveje meso začinimo s soljo in oblikujemo štiri polpete.

4. Testo položimo na pomokano delovno površino ter ga razvaljamo na debelino 4 do 5 milimetrov. Testo razrežemo na kvadrate (14*14cm).

5. Na sredino testnega kvadrata položimo rezino sira in jo premažemo z gorčico. Nanj položimo polpet. Nato ga premažemo z gorčico in pokrijemo z rezino sira. Zunanje robove testa premažemo z vodo. Z levim in desnim delom testa prekrijemo mesno zloženko. Nato prekrijemo še s spodnjim in zgornjim delom testa. Nežno pritisnemo, da se testo zlepi. Postopek ponovimo z ostalimi kosi testa.

6. Testne zvitke ocvremo v vročem olju (8 minut).
SERVIRNI NAMIG Ob wonton govedini servirajte le listnato solato po izboru.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo